Povežite se s nama

Crna kronika

Protiv 62-godišnjaka kaznena prijava zbog posjedovanja prerađenog pištolja

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 62-godišnjak s područja Općine Gornji Mihaljevec počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, policijskim službenicima Policijske postaje Mursko Središće sredinom rujna ove godine 54-godišnjakinja dragovoljno je predala zračnu pušku te pištolj s pripadajućom futrolom. Predano oružje neprijavljeno je posjedovao osumnjičeni 62-godišnjak.

Budući da su pregledom pištolja uočene preinake u njegovu kalibru i karakteristikama, oružje je dostavljeno na balističko vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem temeljem dobivenih rezultata balističkog vještačenja utvrđeno je da je osumnjičeni kod kuće posjedovao revolver za koji je znao da je nezakonito prerađen iz zračnog u vatreno oružje uz rekalibraciju u kalibar .22 Long Rifle (5,6 mm), a posjedovanje takvog oružja građanima je zabranjeno.

Protiv osumnjičenoga podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

U Beletincu paraglajder pao na livadu, muškarac ima teške ozljede glave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U Beletincu u petak, 9. travnja, prilikom vježbanja letenja paraglajderom, ozlijeđen je 58-godišnji muškarac.

Tijekom vježbe, iz zasad nepoznatog razloga, izgubio je nadzor nad letjelicom i pao na livadu.

Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici gdje je s teškim ozljedama glave zbrinut na Odjelu intenzivne njege.

Nastavite čitati

Crna kronika

Alkoholizirani muškarac bez vozačke prouzročio nesreću: ozlijeđen sedmogodišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U nedjelju, 11. travnja, oko 13 sati na lokalnoj cesti u Donjem Makojišću, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, među kojima je i sedmogodišnje dijete, javlja PU varaždinska.

Naime, muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.64 g/kg makadamskim putem.

U jednom je trenutku vozilom prešao na suprotnu stranu puta i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 33-godišnjakinja.

U prometnoj su nesreći ozlijeđeni putnici iz vozila vozačice starosti 51 i 7 godina.

Ozlijeđenom je 51-godišnjaku medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, dok je dijete prevezeno u Opću bolnicu Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 34-godišnjak je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati