Povežite se s nama

Crna kronika

Provale u Donjem Knegincu i Gornjem Vratnu, a u Jakopovcu ukrao više desetaka tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

LOPOVI U AKCIJI

Proteklog su se vikenda dogodile provale u Donjem Knegincu, Gornjem Vratnu i u Jakopovcu.

U Radničkoj ulici u Donjem Knegincu u petak, 21. svibnja nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 50-godišnjaka, no nije ništa ukrao. Materijalna šteta nastala oštećenjem procjenjuje se na oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Gornjem Vratnu, na vikend području zvanom Boršanec, nepoznati je počinitelj od 12. do 19. svibnja provalio u vikend kuću u vlasništvu 27-godišnjaka iz koje nije ništa ukrao. Visina materijalne štete nastale oštećenjem procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policajci nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U Varaždinskoj ulici u Jakopovcu jučer je nepoznati počinitelj ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna iz kuće u vlasništvu 45-godišjaka. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

 

Izvor: ILUSTRACIJA
Foto:

Crna kronika

Optužnica mladiću (22) koji je pijan kod Ludbrega BMW-om usmrtio 41-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 19. lipnja u mjestu Hrženica, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,00 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja.

Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. 

Nastavite čitati

Crna kronika

Sud ga oslobodio optužbe za protupravnu eksploataciju rudnog blaga, Općinsko državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 65-godišnjak oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine protivno zakonu obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom te nezakonito iskopao više od 4.000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu Republici Hrvatskoj u iznosu većem od 130.000 kuna.

Općinski sud u Varaždinu oslobodio je optuženika optužbe iako je utvrdio da je on iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove.

– Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju on uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje