Povežite se s nama

Život i društvo

Koretinec: Usred noći provalio na farmu, odabrao najveću svinju, zaklao je i pobjegao!

Objavljeno:

- dana

TAJNO NOĆNO KOLINJE

Lopov se u noći ušuljao se na farmu, provalio u prostor gdje su bile svinje,  jednu zaklao i s plijenom pobjegao!

Zvuči nevjerojatno, ali upravo se to dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak u Koretincu.

– Nepoznati počinitelj provalio je u farmu u vlasništvu 55-godišnjakinje gdje je zaklao svinju težine 140 kilograma te se s njom udaljio iz objekta – izvjestili su iz PU varaždinske.

Svinje od kuće udaljene 500 metara, nitko ništa nije čuo

Od vlasnika farme doznajmo da nitko od ukućana nije ništa čuo. 

Imali smo nekoliko svinja, no zanimljivo je da je lopov odabrao najveću, ispričao je vlasnik farme koji sumnja da je ovo “tajno noćno kolinje” mogla obaviti samo jedna osoba

– Prostor gdje su smještene svinje udaljen je oko 500 metara od kuće. Imali smo nekoliko svinja, no zanimljivo je da je lopov odabrao najveću i nju zaklao – ispričao je 35-godišnjak.

Tek idućeg dana vlasnici farme vidjeli su da je razvaljena ograda i obijen lokot i odmah posumnjali da se nešto dogodilo.

– Odmah smo pozvali policiju. Bili smo šokirani jer takvo nešto nikada se u našem kraju nije dogodilo – ispričao je 35-godišnjak.

Pretpostavlja da je lopov imao pomagače.

– Tako nešto sam ne bi mogao učiniti. No, neka policija napravi svoj posao. Nadam se da će se pronaći krivac – rekao je.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Jelena Toth predstavila Špancirfest na međunarodnom kongresu u Solinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Špancirfest je, kao uspješni primjer održivog kulturno-turističkog proizvoda, predstavljen na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, koji je od 19. do 22. listopada održan u Solinu.

Kongres je, po prvi puta u Hrvatskoj, bio osmišljen u novom konceptu, kojeg najbolje opisuje njegovo geslo „Meet, share & build“ s ciljem povezivanja dionika razvoja turizma u povijesnim gradovima, razmjene iskustava, posebice u promotivnim aktivnostima te stvaranja novih proizvoda.

Kao tema kongresa odabrana je zaštita i interpretacija povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske i to kroz tzv. benchmarking s gradovima diljem Europe.

U sklopu kongresa je održana i panel diskusija na kojoj je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth pred brojnim sudionicima iz cijele Hrvatske, ali i gostiju iz Belgije, Italije te Srbije, održala prezentaciju o Špancirfestu kao oglednom primjeru održivog turističkog proizvoda.

– Varaždin je strateški orijentiran na razvoj kulturnog turizma, a temelj za taj smjer proizlazi iz iznimne vrijednosti njegove povijesne gradske jezgre, koja je sastavni dio brojnih turističkih proizvoda, među kojima je Špancirfest najpoznatiji i turistički najvrjedniji. Uz to, Špancirfest je, usprkos svojoj veličini, izvrstan primjer održivog turističkog proizvoda koji igra ulogu katalizatora cijelog niza djelatnosti, prije svega kulturnih i kreativnih industrija. Kao takav, Špancirfest ima iznimno važnu ulogu i u gospodarskom, ali i društvenom razvoju Varaždina što dokazuju njegov uspjeh i dugovječnost – navode iz TZ grada Varaždina.

I dodaju: – Špancirfest je fleksibilan, koristi povijesne resurse kao sastavni dio svoje privlačnosti, a kontinuiranim promjenama i otvaranjem novih tematskih i sadržajnih cjelina pokazao se sposobnim zadržati kontinuirano rast kroz dugi niz godina te se uspješno oduprijeti i najvećim izazovima, poput pandemije COVID-19, koja je ostavila duboke posljedice na event-industriju – poručili su iz turističke zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Radno u rasadnicima Parkova: pakiraju i utovaruju krizanteme multoflore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Parkovi

U rasadnicima Parkova ove je nedjelje, 24. listopada, radna atmosfera.

U tijeku je pakiranje i utovar krizantema multoflora po čijoj su proizvodnji, između ostalog Parkovi poznati diljem Hrvatske.

Krizanteme multiflore iz vlastite proizvodnje Parkova pakiraju se u zaštitne celofane i šalju u distribucijske centre velikih trgovačkih lanaca diljem Hrvatske.

Osim u trgovačkim centrima diljem Hrvatske, krizanteme multiflore iz proizvodnje Parkova mogu se kupiti u Vrtnom centru Parkova d.o.o., cvjećarnici Krizantema, kao i na štandovima prigodne prodaje koji će biti postavljeni pored Varaždinskog groblja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje