Povežite se s nama

Moda i ljepota

Provokativna madame

Objavljeno:

- dana

MIRELIN KUTAK

– Bez hidratantne kreme na licu i trajnog ruža na usnama ne mogu. Ponekad još stavim malo sjenila na oči i maskaru, a puder koristim dva puta godišnje. Dakle, gotovo nikad jer želim da moja koža diše – otkrila je Ines Hrain-Ludošan, učiteljica razredne nastave u Područnoj školi u Nedeljancu, koju šira javnost poznaje kao autoricu romana “Najdeblja” (2009.), “Sjajni je bal” (2011.) i posljednjeg, “Kolagen” (2013.), u kojima je obrađen varaždinski milje.

Upravo je posljednji roman, čija je promocija održana početkom prosinca prošle godine, po mnogima, najprovokativniji dosad.

– Inspiraciju za svoja djela pronalazim u svakodnevnom životu, ljudima oko sebe, ljubavi, seksu, lažima, prevarama, ali i u samoj sebi. Ne pišem ni o čemu što ne znam ili što nisam vidjela, doživjela. Obično mi kažu “Dobro si ga oprala”, a zapravo ljudi često pogrešno povežu lik iz knjige sa stvarnom osobom. Najčešće kritike koje sam čula od drugih o mojim romanima, jer nitko mi ih dosad osobno još nije rekao, je da sam pretjerano realistična – otkrila je varaždinska spisateljica koja je pisala i nagrade osvajala još na natjecanjima u osnovnoj školi, no objavljivati svoja djela počela je s 15 godina.

Puder koristim dva puta godišnje, dakle, gotovo nikad

Iza nje danas je nekoliko desetaka priča objavljenih u časopisima, desetak ljubavnih i erotskih roto romana, tri knjige, a uskoro će svjetlo dana ugledati i njezin prvi krimić.
– Kao i u tri dosad objavljena romana, i u krimiću koji pripremam “obrađen” je varaždinski milje, bit će humora, prepoznatljivi karakteri… Jednom riječju, bit će napeto – najavljuje Varaždinka koja je puna planova, a među njima je i plasiranje svojih djela na zemlje ex Jugoslavije.

Premda se obično smatra da umjetnici i književnici najbolje stvaraju u kasnim noćnim satima, naša sugrađanka je izuzetak. Ona je, kaže, više ranojutarnji tip.

– Kad bih mogla, svaki dan probudila bih se u četiri ujutro, skuhala kavu, sjela i pisala. Tada bi knjige nastale u dva tjedna, no zbog poslovnih i privatnih obaveza, to je, nažalost, nemoguće – priznaje učiteljica i književnica koja obožava cipele i šešire.

– Moglo bi se reći da su cipele, pogotovo šeširi, moj fetiš. Šešira imam nekoliko, a često ih i posuđujem od poznatog varaždinskog klobučara Damira Hercega – otkrila je Hrain-Ludošan koja bez omiljenog modnog dodatka nije stala ni pred fotoobjektiv Krešimira Gecija i sjela na stolicu varaždinske vizažistice Mirele Magdić-Fotak i prepustila se svijetu šminkanja.

Ružičasto, ljubičasto…

Iako varaždinska spisateljica voli ljubičaste i ružičaste tonove sjenila, a od ruževa uz ljubičasti i jarko crveni, Magdić-Fotak odlučila se za drugačiju šminku.

Ne pišem ni o čemu što ne znam ili što nisam vidjela ili doživjela

– Odabrala sam kombinaciju ljubičastog i tirkiznog sjenila s velikim trepavicama i crni tuš, a ruž će biti ružičast. Upravo kombinacija ljubičaste i tirkizne na očima otvara pogled i daje svježinu, a ujedno će dodatno istaknuti Inesine zeleno-smeđe oči – otkrila je Magdić-Fotak.

Iako varaždinska književnica naglasak kod šminkanja stavlja na usne, dok su oči u drugom planu, u ovom slučaju varaždinska vizažistica odlučila je podjednako naglasiti usne i Inesine oči.

– Cjelokupni makeup nije pretjerano naglašen, odiše svježinom i prozračnošću i idealan je za svakodnevne prigode – otkrila je varaždinska vizažistica.

Šminka:

Mirela Magdić Fotak, profesionalna vizažistica, stalna suradnica HNK Varaždin, e-mail: [email protected]

Foto:

KREŠIMIR GECI, G2 studio-Gettzy Foto, Trg kralja Tomislava 4, (Korzo) Varaždin, www.facebook.com/gettzy, tel. 042/200-161

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI, G2 studio-Gettzy Foto

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje