Povežite se s nama

Crna kronika

Prozor priklještio ruku osobi u Varaždinu, morali intervenirati vatrogasci

Objavljeno:

- dana

Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina u ponedjeljak, 5. studenog u jutarnjim satima zaprimila je dojavu potrebi oslobađanja prikliještene osobe u Vidovečkoj 21 u Varaždinu.

Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo sa tri vatrogasca.

– Dolaskom na mjesto intervencije, utvrdili smo da je prozor priklještio ruku osobe, a istu smo oslobodili uz pomoć tehničkog alata. Osoba pri tom nije ozlijeđena, a intervencija je završena u 08:08 sati – ističu iz JVP-a Varaždin.

Crna kronika

U Sračincu vozača (29) zaustavile “Kobre”, a sutkinja ga je poslala u zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Jučer, 20. listopada, u 12.15 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, policijski službenici mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije tzv. „Kobre“ zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak iz Gornjeg Ladanja, javila je PU varaždinska.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom i da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin, nakon čega je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja od strane sutkinje određeno zadržavanje do tri dana, te je predan u zatvor u Varaždinu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac prevaren nakon što se javio na oglas za kredit s društvene mreže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U srijedu, 20. listopada, policijski službenici Policijske postaje Čakovec od muškarca sa šireg područja Grada Čakovca zaprimili su kaznenu prijavu u svezi kaznenog djela prijevare.

Naime, muškarac je sredinom mjeseca listopada ove godine na društvenoj mreži pronašao oglas agencije koja nudi kredite. U cilju realizacije kredita stupio je u kontakt s nepoznatom osobom te je prema njegovoj uputi kupio nekoliko bonova, svaki vrijednosti nekoliko stotina kuna. Potom ih je fotografirao mobitelom i putem internetske aplikacije namijenjene za komunikaciju, poslao nepoznatoj osobi.

Nakon toga obaviješten je da je potrebno uplatiti još nekoliko tisuća kuna kao polog za kredit, na što je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične ponude kredita putem društvenih mreža te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama kredita putem društvenih mreža i dr. sredstava komunikacije putem interneta.

Ako vam je potreban kredit, najsigurnija realizacija još uvijek je putem banke, direktno u poslovnici. Također, savjetujemo da se prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem raznih aplikacija striktno pridržavate općih uputa o čuvanju osobnih podataka – kažu iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje