Povežite se s nama

Međimurje

Prstenovanje roda, u Kotoribi 5 mladih u gnijezdu

Objavljeno:

- dana

MEĐIMURSKA PRIRODA

I ove godine djelatnici Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” su odradili monitoring bijele rode u Međimurju.

Ove godine dodatna aktivnost bila je prstenovanje mladih bijelih roda. Prstenovanje je odradio stručni suradnik Javne ustanove “Zeleni prsten” iz Zagrebačke županije Luka Basrek, koji je ovlašten i za prstenovanje divljih ptica. U logističku pomoć priskočili su djelatnici Elektre Čakovec, koji su ustupili hidrauličnu dizalicu za lakši pristup gnijezdima. Ove je godine prstenovano 39 ptica.

Od obiđenih 35 gnijezda na području Međimurske županije 18 ih je aktivno, a njih 16 je s mladima. U tih 16 gnijezda nalaze se 43 mlade rode, a prstenovano ih je 39. Naime, dva gnijezda su nedostupna za prstenovanje. Najvećih broj aktivnih gnijezda je u Kotoribi, i to četiri, te se u njima nalazi 13 mladih. Također, najviše mladih u jednom gnijezdu je pet, također u Kotoribi na gnijezdu u Ulici Ruđera Boškovića.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje