Povežite se s nama

Crna kronika

Prtljažnik automobila muškaraca iz Črešnjeva i Križanca pun oružja za teroriste?

Objavljeno:

- dana

NAJVEĆA ZAPLJENA ORUŽJA

Interventni policajci presreli su u subotu 3. siječnja automobil u kojem su bila dvojica muškaraca starih 41 godinu, jedan iz Križanca, drugi iz Črešnjeva. U kovčezima i putnim torbama skriven je bio pravi arsenal oružja. S obzirom na količinu oružja i vrstu te na to da je sve bilo puno prigušivača, varaždinska policija ne isključuje mogućnost da je oružje trebalo biti isporučeno teroristima.

U putne torbe i kovčeg uspjeli natrpati dvadeset pištolja, šesnaest automatskih puški, deset prigušivača, četrnaest spremnika za automatski pištolj, jedanaest elektrodetonatorskih kapsula, gotovo tri kilograma TNT-a, trideset ručnih bombi, dvanaest laserskih ciljnika, pripadajući spremnici za oružje i stotine metaka. Arsenal oružja na kojem bi mogla zavidjeti i teroristička ćelija varaždinska policija pronašla je kod dvojice 41-godišnjaka od kojih je jedan iz Križanca, a drugi iz Črešnjeva. Interventni policajci dvojicu s nakrcanim automobilom presreli su u subotu 3. siječnja u Varaždinu, a odmah nakon akcije pretražene su i njihove kuće. S obzirom na količinu i vrstu oružja koju su prevozili u autu – pištolj i puška kućne izrade te streljivo u njihovim kućama je zanemarivo.

Organizirani kriminal

– Ne pamtimo ovakvu zapljenu oružja u posljednjih 20 godina. S obzirom na vrstu oružja i na to da je gotovo svo oružje ima prigušivač vrlo je vjerojatno da je oružje bilo definirano da se koristi za organizirani kriminal, a ne isključujemo ni mogućnost da je bilo namijenjeno za teroriste. Još uvijek je u tijeku kriminalistička obrada – rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec.

Vrijednost zaplijenjenog oružja još nije utvrđena, ali kako naglašava Jurčec – svakom komadu na ulici vrijednost je dvostruka. – Većina oružja je originalna, ima oružja iz Domovinskog rata, ali proizvođači oružja su od svugdje – veli Jurčec.

Do sada bez osuda

Dvojica ulovljenih s oružjem su u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a zanimljivo je da do sada nisu bili osuđivani. Istražitelji sumnjaju da su dvojica bila samo posrednici u organiziranom lancu preprodaje oružja, a tko im je predao oružje i kome su ga trebali predati tek treba utvrditi.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje