Povežite se s nama

Crna kronika

Prtljažnik automobila muškaraca iz Črešnjeva i Križanca pun oružja za teroriste?

Objavljeno:

- dana

NAJVEĆA ZAPLJENA ORUŽJA

Interventni policajci presreli su u subotu 3. siječnja automobil u kojem su bila dvojica muškaraca starih 41 godinu, jedan iz Križanca, drugi iz Črešnjeva. U kovčezima i putnim torbama skriven je bio pravi arsenal oružja. S obzirom na količinu oružja i vrstu te na to da je sve bilo puno prigušivača, varaždinska policija ne isključuje mogućnost da je oružje trebalo biti isporučeno teroristima.

U putne torbe i kovčeg uspjeli natrpati dvadeset pištolja, šesnaest automatskih puški, deset prigušivača, četrnaest spremnika za automatski pištolj, jedanaest elektrodetonatorskih kapsula, gotovo tri kilograma TNT-a, trideset ručnih bombi, dvanaest laserskih ciljnika, pripadajući spremnici za oružje i stotine metaka. Arsenal oružja na kojem bi mogla zavidjeti i teroristička ćelija varaždinska policija pronašla je kod dvojice 41-godišnjaka od kojih je jedan iz Križanca, a drugi iz Črešnjeva. Interventni policajci dvojicu s nakrcanim automobilom presreli su u subotu 3. siječnja u Varaždinu, a odmah nakon akcije pretražene su i njihove kuće. S obzirom na količinu i vrstu oružja koju su prevozili u autu – pištolj i puška kućne izrade te streljivo u njihovim kućama je zanemarivo.

Organizirani kriminal

– Ne pamtimo ovakvu zapljenu oružja u posljednjih 20 godina. S obzirom na vrstu oružja i na to da je gotovo svo oružje ima prigušivač vrlo je vjerojatno da je oružje bilo definirano da se koristi za organizirani kriminal, a ne isključujemo ni mogućnost da je bilo namijenjeno za teroriste. Još uvijek je u tijeku kriminalistička obrada – rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec.

Vrijednost zaplijenjenog oružja još nije utvrđena, ali kako naglašava Jurčec – svakom komadu na ulici vrijednost je dvostruka. – Većina oružja je originalna, ima oružja iz Domovinskog rata, ali proizvođači oružja su od svugdje – veli Jurčec.

Do sada bez osuda

Dvojica ulovljenih s oružjem su u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a zanimljivo je da do sada nisu bili osuđivani. Istražitelji sumnjaju da su dvojica bila samo posrednici u organiziranom lancu preprodaje oružja, a tko im je predao oružje i kome su ga trebali predati tek treba utvrditi.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Četvero ozlijeđenih u naletu teretnog vozila na minibus u Hrašćici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 16. lipnja, u 11.10 sati u Hrašćici u prometnoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe, javila je policija.

Teretnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Sračinca upravljao 38-godišnjak. Brzinu kretanja nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja te je prednjim djelom udario u zadnji dio zaustavljenog mini autobusa kojim je upravljao 66-godišnjak.

Ozljede je zadobio vozač mini autobusa i putnici starosti 18, 63 i 81 godinu. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im zasad nisu okvalificirane.

Istog su se dana dogodile još dvije prometne s ozlijeđenim osobama.

Jučer oko 13.40 sati u Petrijancu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 27 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Majerja u smjeru Gornjeg Vratna. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je prednjim djelom vozila udario u stražnji dio na kolniku zaustavljenog vozila kojim je do prije upravljao 55-godišnjak. Vozač starosti 55 godina je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu zasad nisu okvalificirane.

Jučer, 16. lipnja oko 17 sati u Ivancu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Djevojka starosti 23 godine upravljala je osobnim vozilom i dolaskom do raskrižja sa Ulicom žrtava Hrvatskih domovinskih ratova nije zaustavila vozilo na znak obavezno zaustavljanje, već je ušla u raskrižje i oduzela prednost prolaska motocikli kojim je upravljao 38-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je pao na kolnik i zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu zasada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na autocesti kod 30-godišnjaka policija našla 130 kg duhana bez markice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Jučer, 16. lipnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa policijskim službenicima mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice su na autocesti A-4 zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak iz Zagreba.

Pregledom vozila uočeno je na stražnjem sjedištu da se nalazi više vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom bez nadzornih markica Ministarstva financija. Na mjesto događaja izašli su carinski službenici mobilne jedinice Varaždin koji su pretragom vozila pronašli deset pvc vreća ukupne težine 130 kilograma sitno rezanog duhana, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu za kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!