Povežite se s nama

Sport

Prva generacija crnih pojaseva olimpijskog sporta taeKwonDo u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

TAEKWONDO

Za TaeKwonDo klub Varaždin 1 polagali su Igor Florijanić, Kristijan Kušter, Martin Piskač, Mihael Rohtek, Dominik Jakopec, Lana Tekić i Mihaela Lončar koji su uspješno položili crne pojaseve. Glavni ispitivač Koreanac Lee Kwangbae 9. Dan crni pojas, profesor Miroslav Brežan 8. Dan, Nikola Car 7. Dan, Domagoj Pečko 7. Dan. 

TaeKwonDo klub Varaždin 1 ove je godine sudjelovao na natjecanjima Bistra Limač Open koje je održano u travnju u Zagrebu te osvojio tri zlata i dva srebra. Patrik Vragović – kadet osvojio je zlato, David Kujavec – mlađi kadet osvojio je zlato, Klaudija Marinić – kadet osvojila je zlato, Fran Bešvir – mlađi kadet osvojio je srebro, Marija Marinić – mlađa kadetkinja osvojila je srebro.

Klub je sudjelovao i na međunarodnom natjecanju u Karlovcu svibnju i osvojio tri treća mjesta. Na natjecanju je sudjelovalo 900 natjecatelja iz 17 zemalja i 90 klubova iz Hrvatske. Igor Florijanić – senior osvojio je brončanu medalju, Kristijan Kušter – junior osvojio brončanu medalju, Klaudija Marinić – mlađi kadet osvojila brončanu medalju.

Na natjecanju u listopadu, Pantera Open Zagreb sudjelovalo je 360 natjecatelja, 46 klubova iz 7 država. Patrik Vragović – kadet osvojio zlato, David Korpar – mlađi kadet osvojio brončanu medalju.

Trener Željko Đurđević je zadovoljan sa svojim natjecateljima i osvojenim rezultatima. Trener ujedno završava školu kineziologije na sportskom učilištu u Zagrebu. Cilj je proširiti olimpijski sport taeKwonDo u Varaždinskoj županiji koji do sada nije bio dovoljno zapažen u ovim krajevima.

Izvor:
Foto:

Sport

Kastel prije Hajduka: U Split se ne idemo samo braniti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza od Osijeka od 3:2, nogometaše Varaždina u subotu, 6. ožujka, čeka utakmica 24. kola 1. HNL protiv Hajduka.

Naime, u zadnjem srazu istih momčadi slavio je Varaždin s 4:2 kod kuće. Od tada mnogo se toga promijenilo u splitskom klubu. Stigao je novi trener Paulo Tramezzani, a i nekoliko dobrih pojačanja.

– Sigurno to više nije taj Hajduk. Pojačali su se s Livajom, Fossatijem i Kačaniklićem. Igraju s trojicom u zadnjoj liniji. Digli su se nakon pobjede kod Rijeke, pa nas čeka jedna zahtjevna utakmica – rekao je Zoran Kastel, trener Varaždina.

U Splitu neće nastupiti ozlijeđeni Đurasek i Peco, a Grgec ima tri žuta kartona. U varaždinsku momčad se vraćaju kapetan Stolnik i prvi napadač Obregon.

– Sigurno da se ne možemo samo braniti u Splitu, a želimo do pozitivnog ishoda. Moramo se otvarati prema naprijed. Glavne opasnosti su Livija, Umut i Teklić i jako je bitno kako ćemo reagirati na ta tri igrača – zaključio je Kastel.

Nastavite čitati

Sport

Pobjeda i poraz ženske ekipe STK Starra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Natjecateljskim obvezama prekinutim jesenas zbog pandemije koronavirusa proteklih su se dana vratile i stolnotenisačice STK Starra.

Bruna Borovec, Ivona Štriga i Gordana Krupski tako su proteklog vikenda odigrale dva zaostala susreta ženske HEP Superlige protiv STK Crikvenica i STK Malinska.

U prvome su protiv adekvatne ekipe u Crikvenici ubilježile pobjedu od 3:1, dok su nakon toga u drugom susretu istog dana na Krku poražene rezultatom 3:2.

Varaždinke će dolazeći vikend odigrati još dva zaostala susreta protiv ženskih ekipa Dr. Časl i STK Duga Resa, a oba se susreta igraju u subotu u Varaždinu.

Nastavite čitati