Povežite se s nama

U fokusu

Toplički vijećnici nakon osam godina zakopali ratne sjekire?

Objavljeno:

- dana

I to je moguće

Grad Varaždinske Toplice krenuo je u izmjenu i dopunu Prostornog plana. Cilj je, osiguravanje uvjeta za daljnji gospodarski razvoj Grada, odnosno stvaranje uvjeta za širenje gospodarske djelatnosti pojedinih tvrki. Ovakva je odluka donijeta jednoglasnom odlukom vijećnika na sjednici Gradskog vijeća.

– Drago mi je što je Gradsko vijeće prepoznalo potrebe naših gospodarstvenika i jednoglasno donijelo odluku o pokretanju postupka izmjene i dopune Prostornog plana kako bi mogli udovoljiti zahtjevima topličkog gospodarstva koje evidentno ide naprijed. Inicijative za širenje i povećanje proizvodnje znači otvaranje novih radnih mjesta što je svakako dobra vijest za građane Varaždinskih Toplica – izjavila je bnakon sjednice gradonačelnica Goranka Štefanić.

Posao izmjene i dopune Prostornog plana trebao bi se obaviti tijekom naredne godine, a sredstva će se osigurati sam Grad u proračunu za iduću godinu.

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica jednoglasno je donijelo i odluku da se posao održavanja javne rasvjete na području grada u slijedećih dvije godine povjeri ludbreškoj tvrtki Lukom.

Vijećnici su također jednoglasno potvrdili izvješće o radu topličke komunalne tvrtke Forum za 2015. godinu. Naime, tvrtka Forum u prošloj je godini zabilježila značajan rast poslovnih prihoda u odnosu na godinu ranije. To je rezultiralo  ostvarivanjem dobiti.

Bila je ovo valjda prva sjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica u zadnja dva mandata koja ne samo da je prošla bez svađe vijećnika , nego su i sve odluke donijete jednoglasno.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Velike promjene za učenike i roditelje: Ukida se jesenski odmor, proljetni praznici će biti kraći…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao što je bilo i najavljeno, ove godine nastava počinje tjedan dana kasnije. Izmjenama odluke o početku školske godine 2024./2025., nastava umjesto 2. rujna počinje 9. rujna.

Također, ukinut je jesenski odmor, skraćeno trajanje proljetnih praznika, a ministar Radovan Fuchs ocijenio je da taj kalendar zadovoljava više ili manje sve te da učenici njime neće ništa izgubiti, prenosi Jutarnji list.

Prema izmjenama odluke, koje su prošle javno savjetovanje i koje bi uskoro trebale biti objavljene u Narodnim novinama, nastava za maturante traje do petka 23. svibnja 2025., a za ostale učenike do petka 13. lipnja 2025., umjesto 18. lipnja kako je ranijom odlukom predviđeno.

Ukida se jesenski odmor za učenike koji je bio planiran od 31. listopada do 3. studenog 2024.

Nepromijenjen ostaje prvi dio zimskog odmora koji traje dva tjedna, odnosno od 23. prosinca 2024. do 6. siječnja 2025.

Drugi dio zimskog odmora traje pet dana od 24. do 28. veljače 2025.

Skraćeno je trajanje proljetnih praznika u travnju pa odmor učenika traje pet dana, a počinje u četvrtak 17. travnja (Veliki četvrtak) i traje do 21. travnja (Uskrsni ponedjeljak), s time da nastava počinje u utorak 22. travnja.

Ranijom odlukom bilo je predviđen od 17. do 27. travnja, s time da bi nastava počela 28. travnja.

Time se, napominju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih, otvorio prostor za skraćivanje nastavne godine koja sad traje do 13. lipnja umjesto prije do 18. lipnja, s time da ljetni odmor počinje 16. lipnja 2025.

Nastavna godina za maturante ima 163 nastavna dana, a za ostale učenike 177.

Nastavite čitati

U fokusu

U Međimurskoj i Varaždinskoj županiji postavljeno novih šest kamera za mjerenje brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dok jedni odmaraju, drugi i dalje marljivo rade. Tako je i s prometnom policijom, koja ni u srcu turističke sezone ne posustaje s postavljanjem novih kamera za kontrolu brzine, odnosno kućišta za te kamere. Nove lokacije niknule su diljem Hrvatske.

Kako navodi Autonet, u prethodna dva mjeseca postavljena su kućišta za kamere na 37 novih lokacija u Hrvatskoj.

Tako su postavljene nove kamere u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Međimurska županija

OPOROVEC (Grad Prelog), na kolniku lokalne ceste LC20039 u visini naselja Oporovec

PODBREST (Općina Orehovica), Autocesta A4 (Zagreb-Goričan) na 18km+790m

TURČIŠĆE (Općina Domašinec), Autocesta A4 (Zagreb-Goričan) na 8km+234m

Varaždinska županija

LEPOGLAVA, Trakošćanska ulica kod kbr.10A; D74

NOVI MAROF, Varaždinska ulica kod kbr. 108; ŽC2269

NOVI MAROF, Zagorska ulica kod kbr. 82; D24

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje