Povežite se s nama

Sport

Prvenstvo Hrvatske za veterane ponovo u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Osim što je muška seniorska ekipa osigurala ulazak u Superligu, u klubu se odvijaju brojne aktivnosti. U organizaciji STK Starr, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i Varaždinska županije u Sportskom centru TTS održat će se PH u stolnom tenisu za veterane 11. travnja s početkom u 10 sati.

 

Aktivnosti

Nakon što su svi prošle godine bili zadovoljni organizacijom veteranskog prvenstva STK Starr i ove je godine dobio pravo na organiziranje jednog od najmasovnijih natjecanja u stolnom tenisu.
Pravo nastupa u odgovarajućim starosnim kategorijama imaju sve registrirane i neregistrirane igračice i igrači uz uvjet da su državljani Hrvatske. Prijave se primaju u četiri kategorije za muške pojedinačno i dvije za parove, dok su u ženskoj konkurenciji dvije kategorije u pojedinačnoj i jedna u parovima. Prijave se mogu poslati do zaključno 8. travnja na e-mail adresu:
[email protected] ili se prijava može izvršiti na telefon 091/332-6973 kao i na info pultu Sportskog centra TTS u Varaždinu zaključno do 8. travnja do 20 sati.
Žrijeb će se održati na dan natjecanja 11. travnja u 9.30 sati. Do tog vremena prijave se primaju i u dvorani prije početka natjecanja od 8.30 do 9.30. Ždrijeb parova biti će u 11.00 sati, do kada se primaju prijave parova. Organizator će za učesnike turnira besplatno osigurati jedan obrok i piće.

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje