Povežite se s nama

Međimurje

Prvi izborni rezultati u Međimurju: Ljerka Cividini nova gradonačelnica Čakovca!

Objavljeno:

- dana

U 20 sati su objavljeni prvi privremeni izborni rezultati drugoga kruga lokalnih izbora.

Vjerojatno najveći sraz odvijao se u međimurskome “glavnom gradu” – Čakovcu, u kojem su se za mjesto gradonačelnika/gradonačelnice borili kandidati Stjepan Kovač (SDP, HSS, HSU, MDS, Hrvatski laburisti, Reformisti) i Ljerka Cividini (Nezavisna lista Matije Posavca , HNS, Demokrati, HSLS, HDSS).

Cividini je dobila gotovo 1500 glasova više od Kovača te tako postala novom gradonačelnicom najvećega međimurskoga grada i sjedišta županije. Dok je Kovač, koji je tijekom dvaju mandata dosad vodio Grad, dobio 4141 glas, Cividini je dobila 5617. Njezina je izabrana zamjenica Marina Gradišer, dr. med., specijalistica interne medicine zaposlena u ŽB Čakovec.

Zanimljivi rezultati pristižu i iz drugih međimurskih općina u kojima se u drugome krugu birao načelnik.

>>Kotoriba ima novog načelnika<<

>>Novo vodstvo i u Pribislavcu te Šenkovcu!<<

Međimurje

FOTO Čakovečki Crveni križ i učenici SŠ Čakovec obilježili Svjetski dan prve pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec prošlog je tjedna obilježilo Svjetski dan prve pomoći, 12. rujna.

Fokus je ove godine bio na djeci, stoga su glavne aktivnosti uključivale niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi.

Tijekom cijeloga tjedna čakovečki volonteri pod vodstvom Alenke Novak išli su u vrtiće i škole, a svijest javnosti o prvoj pomoći podizali su i na Trgu Republike, gdje su im se pridružili i učenici volonteri iz Srednje škole Čakovec.

– Tijekom cijeloga tjedna bilo je radno, veselo i poučno. Posjećivali smo djecu u vrtićima i školi te smo ih učili kako mogu pomoći svojim vršnjacima u nevolji i kako da sigurno borave u školi. Na Trgu Republike isticali smo važnost kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi, pa smo tako zainteresiranim građanima, kao i inače, mjerili tlak i šećer. Brojni prvašići i drugi građani također su došli naučiti kako se unesrećenom pruža prva pomoć – rekla je Alenka Novak iz GDCK-a Čakovec, dodavši da su ujedno obilježili i Tjedan borbe protiv tuberkuloze koji je trajao od 14. do 21. rujna.

Manjak volontera

U vrlo aktivnom čakovečkom Crvenom križu susreću se, nažalost, s manjkom volontera, stoga pozivaju srednjoškolce, ali i sve ostale zainteresirane građane da im se pridruže kako bi mogli kvalitetno nastaviti s provođenjem brojnih preventivnih, edukativnih i drugih aktivnosti te na taj način sebi i drugima omogućiti sigurniji i mirniji suživot.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Međimurja danas tri novozaražena koronom, ukupno 116 aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 454 osobe te su evidentirana 2 pozitivna nalaza, što je 0,44% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 116.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih pacijenata. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje