Povežite se s nama

Zabava & Stil

Prvi kajkavski kulturni portal – Kajkaviana Magica

Objavljeno:

- dana

U IZDANJU UDRUGE KAJKAVSKA RENESANSA

Kajkavska je regija napokon dobila svoj prvi kulturni portal – Kajkaviana Magica.

Na adresi http://www.kajkaviana-magica.eu, ljubitelji kajkavske regije mogu odsada pronaći kulturnu ponudu ovoga kraja Hrvatske. Baština, umjetnost i tradicija regije u kojoj se govori kajkavskim jezikom predstavljeni su kroz praktičan vodič, u koji je uvršten i popis regionalnig proizvođača eko i etno hrane, a posjetitelji portala moći će pronaći i adrese autentičnih restorana i klijeti.

Na portalu su s ljubavlju radili umjetnici, etnolozi, arhitekti te IT-stručnjaci, tako da je portal inovativan i drugačiji od drugih. Portal je multilingvalan (za sad je na hrvatskom i engleskom, a njemački prijevod dolazi do krajem godine), tako da i inozemstvu može prezentirati ono najbolje iz kajkavske kulturne baštine.

– Sadržaji se kontinuirano dodaju, a kako Varaždin prednjači u razvoju i korištenju tradicije i kulturne baštine u kajkavskoj regiji, tako će imati važno mjesto na portalu Kajkaviana Magica! – ističe Mario Jembrih, predsjednik udruge Kajkavska renesansa, koja stoji iza cijelog projekta.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Pravo rješenje za vaše osvježenje: otvorena sezona kupanja na bazenima „Topličica“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, 19. lipnja, otvoreni su bazeni u Izletištu Topličica kod Novog Marofa.

– Pravo rješenje za vaše osvježenje! – stoji u pozivu kupačima koji, osim bazena, u sklopu objekta na raspolaganju imaju i zabavni park, teniske terene, stolni tenis, bogatu ugostiteljsku ponudu te razna jela s roštilja.

Bazeni „Topličica“ otvoreni su svakim danom od 9 do 19 sati, a za sva pitanja na raspolaganju je broj telefona 042/625-588.

Cijena bazena za odrasle iznosi 25 kuna, a za djecu od 3 do 10 godina 15 kuna.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO U Svetom Martinu na Trash&Burnu brdo dobre zabave, američki automobili, pin-up djevojke…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Toplicama Sveti Martin u autokampu Lapaž jučer i danas, 18. i 19. lipnja, održava se Trash&Burn miting američkih automobila.

I ove je godine broj posjetitelja ograničen zbog epidemije koronavirusa, no programa ne nedostaje – izloženo je nekoliko desetaka opakih američkih automobila ograničenih do 70. godišta, a tu je i brdo dobre zabave.

Posjetitelji tako mogu uživati uz rockabilly, rock and roll bendove, pin-up djevojke, DJ-eve, burlesque nastupe, barber shop i tattoo majstore.

Kako je to danas izgledalo u autokampu Lapaž, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!