Povežite se s nama

Međimurje

Rezultati izbora za prvog čovjeka Međimurja: Matija Posavec “novi stari” župan!

Objavljeno:

- dana

Državno izborno povjerenstvo objavilo je potpune rezultate prijevremenih izbora za župana/županicu i zamjenika/zamjenicu župana Međimurske županije.

Najbolji rezultat ostvario je Matija Posavec sa svojim zamjenikom Josipom Grivcem s 21.847 glasova od 27.615, odnosno 79,11 posto.

Time je ostvario rezultat deseterostruko veći od drugoplasirane Sandre Herman. Očito je, dakle, da su žitelji Međimurja Matiji Posavcu odlučili dati još jednu priliku.

Sandra Herman i Darko Zver dobili su podjednak broj glasova (2179 ili 7,89 posto, odnosno 2164 ili 7,83 posto), no čak bi i zajedničkim snagama imali pet puta manje glasova od Posavca. Mladen Novak pak je dobio manje od 4 posto glasova, iako je izjavio da se nada barem drugom krugu.

– Vrijeme će pokazati ispravnost ovih odluka. Građani su na ovim izborima pokazali veliku apatiju. Smatram da sam jedina imala pozitivnu kampanju, nudila sam konkretna rješenja, a drugi kandidati govorili su u svojim programima o mjerama koje uopće ne spadaju u ingerenciju Županije – izjavila je Sandra Herman nakon što su objavljeni rezultati.

Broj upisanih birača je 95.289, do čega je glasovalo 27.615 (po listićima dva manje). Registriran je 331 nevažeći listić ili 1,20 posto. Što se tiče izlaznosti na izbore, ona je iznosila 28,98 posto.

>>Međimurje: nešto manje od 100.000 ljudi može birati novog župana ili novu županicu<<

Međimurje

Zajednica sportskih udruga Čakovca za programe i projekte osigurala dva milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Čakovca poziva sportaše i sportske klubove da se jave na javni poziv putem kojeg će se isplaćivati financijske potpore za projekte i programe. Ukupna vrijednost javnog poziva je 2,07 milijuna kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći 200.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji programa i projekata su udruge građana članovi Zajednice sportskih udruga Čakovca čije aktivnosti doprinose zadovoljavanju javnih potreba u sportu i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih Statutom Zajednice i javnim pozivom. Prednost u ostvarivanju financijske potpore imaju programi ili projekti koji su do sada kontinuirano sufinancirani i uspješno provedeni, koji trajno, sustavno i intenzivno utječu na korisnika, koje podnositelji programa ili projekta provode u suradnji sa srodnim udrugama i drugim pravnim i fizičkim osobama te oni koji se odvijaju na području Čakovca.

Poziv će biti otvoren do 4. veljače, a prijave će ove godine biti isključivo online.

Nastavite čitati

Međimurje

Do 23. siječnja prikupljaju se prijedlozi kandidata u izboru za najsportaše Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine poziva na predlaganje kandidata za izbor najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini. Klubovi mogu dostaviti ime po jednog kandidata iz svojeg sporta u kategorijama: najboljih sportašica i sportaša, ženske ekipe i muške momčadi te para, štafete ili posade. Predloženi kandidati trebali bi biti pojedinci i ekipe koji su članovi klubova i udruga s područja Međimurske županije te koji su ostvarili najbolji uspjeh u svom sportu.

Također, klubovi mogu dostaviti prijedloge za nagradu „Darovite sportašice i sportaši“, a kriteriji za nominaciju su: prvo mjesto na državnom prvenstvu mlađih kategorija, reprezentativni status, kategorizacija Hrvatskog olimpijskog odbora i da kandidat nije dosada nagrađivan kao daroviti sportaš.

Klubovi mogu slati i prijedloge za dodjelu priznanja „Franjo Punčec“ koje se dodjeljuje kao priznanje za životno djelo i godišnje priznanje.

Županijska Zajednica športskih udruga i saveza u suradnji s Udrugom sportskih novinara Međimurja i ove će godine izabrati dobitnika natječaja u izboru „Sportski fair-play potez 2021. godine“.

U obzir će doći svi prijedlozi koji budu dostavljeni do 23. siječnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje