Povežite se s nama

Međimurje

Rezultati izbora za prvog čovjeka Međimurja: Matija Posavec “novi stari” župan!

Objavljeno:

- dana

Državno izborno povjerenstvo objavilo je potpune rezultate prijevremenih izbora za župana/županicu i zamjenika/zamjenicu župana Međimurske županije.

Najbolji rezultat ostvario je Matija Posavec sa svojim zamjenikom Josipom Grivcem s 21.847 glasova od 27.615, odnosno 79,11 posto.

Time je ostvario rezultat deseterostruko veći od drugoplasirane Sandre Herman. Očito je, dakle, da su žitelji Međimurja Matiji Posavcu odlučili dati još jednu priliku.

Sandra Herman i Darko Zver dobili su podjednak broj glasova (2179 ili 7,89 posto, odnosno 2164 ili 7,83 posto), no čak bi i zajedničkim snagama imali pet puta manje glasova od Posavca. Mladen Novak pak je dobio manje od 4 posto glasova, iako je izjavio da se nada barem drugom krugu.

– Vrijeme će pokazati ispravnost ovih odluka. Građani su na ovim izborima pokazali veliku apatiju. Smatram da sam jedina imala pozitivnu kampanju, nudila sam konkretna rješenja, a drugi kandidati govorili su u svojim programima o mjerama koje uopće ne spadaju u ingerenciju Županije – izjavila je Sandra Herman nakon što su objavljeni rezultati.

Broj upisanih birača je 95.289, do čega je glasovalo 27.615 (po listićima dva manje). Registriran je 331 nevažeći listić ili 1,20 posto. Što se tiče izlaznosti na izbore, ona je iznosila 28,98 posto.

>>Međimurje: nešto manje od 100.000 ljudi može birati novog župana ili novu županicu<<

Međimurje

U Kotoribi krštena mala Sara, peto dijete u obitelji Krušelj, te proslavljen dijamantni pir Slavice i Đure Matoteka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogobrojni vjernici, koji su u nedjelju, 29. siječnja, ispunili kotoripsku crkvu Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa, svjedočili su krštenju djevojčice Sare Krušelj, petog djeteta u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, te proslavi dijamantnog pira supružnika Slavice i Đure Matoteka.

Svečanu je svetu misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, a župnik Ivan Kljunić zaslužan je što je supružnicima Matotek stigao i Blagoslov Svetoga Oca za obnovu bračnih zavjeta kojeg im je biskup Radoš pročitao i predao na kraju Svete mise. 

– Bio je ovo radostan dan za sve župljane Kotoribe, a posebno su suze radosnice zasjale u očima mnogobrojnih članova dviju obitelji koje su sve prisutne okupile u molitvi – rekli su iz Varaždinske biskupije.

Župni su zborovi pjesmom uveličali misno slavlje.

Nastavite čitati

Međimurje

Na III. OŠ Čakovec održana radionica o utjecaju digitalnih medija na mentalno zdravlje djece

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu projekta „Zajedno za obitelj!“ djelatnice Obiteljskog centra, Područne službe Međimurske, održale su tribinu za širu javnost i stručnjake III. Osnovne škole Čakovec naziva „Utjecaj digitalnih medija na mentalno zdravlje djece“.

Ovim putem željelo se je ukazati na pozitivne i negativne aspekte korištenja istih, uz pružanje smjernica za njihovo odgovorno korištenje.

Primjerima iz prakse sudionicima je istaknuta važnost roditeljskog nadzora i pravovremenog reagiranja na neprimjerenu upotrebu medija, a koliko je navedena problematika aktualna, vidljivo je i u potrebi i pozivu drugih škola Međimurske županije za daljnjim promoviranjem i educiranjem roditelja i stručnjaka u navedenoj temi.

Obiteljski centar kroz svoj rad uključuje korisnike s opisanom problematikom, tijekom kojeg se nastoji educirati roditelje i pružiti im potporu, dok se s djecom radi na jačanju samopoštovanja i izgradnji komunikacijskih i socijalnih vještina.

Tijekom trajanja projekta Obiteljski centar, Područna služba Međimurska, nastoji senzibilizirati širu javnost o važnosti provedbe procesa deinstitualizacije i prava ranjivih skupina, s ciljem unapređenja kvalitete života i aktivnosti uključivanja u društvo.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta UP.02.2.2.12.0031 „Zajedno za obitelj!“ koji je financiran iz Državnog proračun Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje