Povežite se s nama

Međimurje

Rezultati izbora za prvog čovjeka Međimurja: Matija Posavec “novi stari” župan!

Objavljeno:

- dana

Državno izborno povjerenstvo objavilo je potpune rezultate prijevremenih izbora za župana/županicu i zamjenika/zamjenicu župana Međimurske županije.

Najbolji rezultat ostvario je Matija Posavec sa svojim zamjenikom Josipom Grivcem s 21.847 glasova od 27.615, odnosno 79,11 posto.

Time je ostvario rezultat deseterostruko veći od drugoplasirane Sandre Herman. Očito je, dakle, da su žitelji Međimurja Matiji Posavcu odlučili dati još jednu priliku.

Sandra Herman i Darko Zver dobili su podjednak broj glasova (2179 ili 7,89 posto, odnosno 2164 ili 7,83 posto), no čak bi i zajedničkim snagama imali pet puta manje glasova od Posavca. Mladen Novak pak je dobio manje od 4 posto glasova, iako je izjavio da se nada barem drugom krugu.

– Vrijeme će pokazati ispravnost ovih odluka. Građani su na ovim izborima pokazali veliku apatiju. Smatram da sam jedina imala pozitivnu kampanju, nudila sam konkretna rješenja, a drugi kandidati govorili su u svojim programima o mjerama koje uopće ne spadaju u ingerenciju Županije – izjavila je Sandra Herman nakon što su objavljeni rezultati.

Broj upisanih birača je 95.289, do čega je glasovalo 27.615 (po listićima dva manje). Registriran je 331 nevažeći listić ili 1,20 posto. Što se tiče izlaznosti na izbore, ona je iznosila 28,98 posto.

>>Međimurje: nešto manje od 100.000 ljudi može birati novog župana ili novu županicu<<

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje