Povežite se s nama

Život i društvo

Prvi put u varaždinskom Graberju Sajam sporta, zdravlja i ljepote

Objavljeno:

- dana

PRVI PUT

U varaždinskom Graberju 5. i 6. svibnja od 10 do 18 sati održat će se Sajam sporta, zdravlja i ljepote.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Varaždin, Varaždinska županija i Zajednica športskih udruga Grada Varaždina, organizator Tin marketing, a partner Sajma Automobil Lončar. Riječ je o prvom festivalu te vrste u Varaždinu, gdje će se naći ljudi iz sporta, fitnessa, zdrave hrane i nutricionizma. Varaždinci i Varaždinke, ali i ostali posjetitelji pronaći će aktivnosti uz cjelodnevne sportske prezentacije, demonstracije, natjecanja i približavanje sportova posjetiteljima Sajma.

Nutricionisti, proizvođači zdrave hrane, kao i alternativni centri, a vježbat će se i joga

Također, moći ćete uživati u revijalnim borbama, a na radionicama, prezentacijama i stručnim predavanjima doznati nešto novo o zdravoj prehrani, zdravom načinu života. Također, bit će tu i nutricionisti, proizvođači zdrave hrane, kao i alternativni centri, a vježbat će se i joga. Svi će uživati u atraktivnim natjecanjima koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Također, predstavit će se i poznati sportaši, sportske udruge, klubovi, sportski plesni klubovi i plesne skupine. Predstavit će se i udruge za prevenciju.

Svi će moći izmjeriti tlak, šećer i postotak masnoće. Prvi dan festivala otvorit će Chear leading klub, a dan će zatvoriti breakdance radionica Funky flawers voditeljice Dine Vinceković, koja je znanje i tehniku breakdancea stekla u New Yorku, gdje je živjela 7 godina i gdje ju je podučavao pionir breakdancea Break Easy iz jedne od najstarijih i najpoznatijih grupa zvane Rock Steady Crew. Dina želi prenijeti znanje i kulturu tog plesa hrvatskoj mladeži te ih pozitivno uključiti u kreativno izražavanje putem plesa i glazbene edukacije. Posljednji dan festivala počinje u 10 sati, a pola sata kasnije Gradsko društvo Crvenoga križa organizira mjerenje tlaka, šećera u krvi te prezentaciju reanimacije na lutki, dok će dan završiti nastupom Plesnoga kluba Valcer. Cijeli Sajam je i humanitarnoga karaktera, jer će svi posjetitelji na ulazu moći ostaviti dobrovoljni prilog za pomoć pri kupnji posebnih invalidskih kolica za Varaždinca Ljubu Benjaka.

Organizator je uputio poziv svim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Varaždina, kao i kandidatima za župana Varaždinske županije, na ogled u pucanju sedmeraca u subotu u 13 sati

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U Grani kod Novog Marofa gradi se nogostup

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja na ŽC 2135 u Grani.

Tako će u tom naselju biti izgrađen nogostup.

Vrijednost radova je 298.065,94 kune s PDV-om, a bit će financirani sa 75 % od strane ŽUC-a i 25 % od Grada Novog Marofa.

Za izvođača je izabran najpovoljniji ponuditelj – Niskogradnja Veselnik iz Cestice, a završetak radova očekuje se do kraja srpnja ove godine.

– Komunalna opremljenost naših naselja jedan je od važnih segmenata u koje ulažemo, u ovom slučaju sa županijskom ustanovom. Svakako treba dodati i drugu važnu stvar, a to je povećanje sigurnosti na županijskoj cesti izgradnjom nogostupa – naglasio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U V. Toplicama uređena Ulica kralja Zvonimira, investicija vrijedna 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama završen je još jedan veliki projekt vrijedan 1,1 milijun kuna – u potpunosti je uređena Ulica kralja Zvonimira.

Nastavak je to velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području grada, kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama.

Ulica kralja Zvonimira svečano je otvorena u ponedjeljak, 10. svibnja, uz nazočnost topličke gradonačelnice Dragice Ratković, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarka Katića te novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača.

– Neizmjerno sam radosna što smo uspjeli urediti i ovu ulicu u kojoj je doista bilo problema koje je trebalo što prije riješiti. Još  2018. godine HEP  je rekonstruirao električnu mrežu, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka. Sad smo priveli kraju sve radove, a MUP je financirao uređenje, asfaltiranje i proširenje ceste. To je financijski 674 tisuće kuna, od kojih nam je MUP odobrio 450 tisuća kuna, dok je ukupno u uređenje Ulice kralja Zvonimira uložen 1,1 milijun kuna – rekla je gradonačelnica Ratković, zahvalivši MUP-u.

– Mi smo već dobri i uhodani partneri jer na području Varaždinskih Toplica u našem mandatu iz MUP-a došlo 2,7 milijuna kuna i to za uređenje pješačke staze u Ulici Kralja Zvonimira  i uređenje pješačke staze uz županijsku cestu u Vrtlinovcu, a tu je i saniranje klizišta uz županijsku cestu u Svibovcu. Čekamo nove natječaje, a projekte imamo spremne – poručila je gradonačelnica.

Državni tajnik Katić naglasio je da hrvatska vlada i MUP žele biti, a najčešće i jesu,
partneri lokalnoj samoupravi.

– Kad lokalna samouprava osmisli projekte na dobrobit svojih građana, MUP se uvijek odazove. U Programu nacionalne sigurnosti cestovnog prometa koji se provodi već 20 godina, MUP je izdvojio za rekonstrukciju pojedinih dionica, u prometnom smislu najviše opasnih i kritičnih mjesta, oko 110 milijuna kuna, a u zadnjih pet godina taj broj se sve više povećava. Vrijedi naglasiti da se ne popravljaju i rekonstruiraju samo ona mjesta gdje su se već dogodile prometne nesreće, nego se i preventivno djeluje da se nesreće ne bi dogodile. Kad se izgubi ljudski život, kad se uništi imovina velike vrijednosti, to nitko ne može vratiti – zaključio je Katić.

Čestitavši gradonačelnici Ratković na još jednom uspješnom projektu u Varaždinskim Toplicama, Siniša Jenkač naglasio je da kao gradonačelnik vrlo dobro zna kako je takav posao težak i mukotrpan.
– Čestitam i Ministarstvu što lokalnim samoupravama pomaže upravo na ovakvim projektima. Kao što je državni tajnik rekao, MUP je koncentriran na crne točke, na problematične dijelove naselja koji su opasni za prometovanje, posebno za pješake. Nadam se da s ovim programom idete dalje, da projekata ne nedostaje i da ćemo zajedno kao gradonačelnici susjedi agitirati prema Ministarstvu da osigura još više sredstava za ovaj naš kraj – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!