Povežite se s nama

Ostali sportovi

Prvi turnir za mlade u Sudovčini

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Športsko rekreacijska udruga „Sudovčina“ zajedno s roditeljima polaznika  „Škole stolnog tenisa“ uspješno je organizirala prvi turnir osnovnoškolaca u stolnom tenisu.

 Turnir je okupio djecu iz Klenovnika, Varaždina i športsko rekreacijske udruge Sudovčina, a sva su djeca polaznici škole stolnog tenisa koja se provodi uz profesionalno treniranje licenciranih trenera. U izuzetno jakoj konkurenciji uz sudjelovanje sedamnaest natjecatelja podijeljenih u skupine, finale su uspjeli izboriti domaći natjecatelji Luka Kefelja i Karlo Martinčević. Uz bučno navijanje roditelja i prekrasne poteze, u finalu je više sreće imao Luka Kefelja, koji je osvojio turnir i tako nastavio niz prvih mjesta koje je osvojio na prijašnjem turniru. Osim članova športsko rekreacijske udruge Sudovčina, roditelja djece, turniru je prisustvovao i načelnik Općine Martijanec gospodin Marijan Horvat koji je i svečano otvorio turnir i tom prigodom naglasio da je stolni tenis kompleksan šport koji razvija sve najvažnije motoričke sposobnosti i koordinacijske vještine djece, pa je upravo stolni tenis najbolji izbor za poticanje fizičkog i mentalnog razvoja djece. Načelnik je pohvalio organizaciju turnira i rad športsko rekreacijske udruge Sudovčina, te je dao punu podršku udruzi, što će zasigurno doprinijeti još većoj popularizaciji ovog športa, a i time još boljim rezultatima na predstojećim natjecanjima.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje