Povežite se s nama

Život i društvo

Prvo Državno prvenstvo u graničaru: učenici V. osnovne škole Varaždin brončani

Objavljeno:

- dana

Nakon održane poluzavršnice Državnog prvenstva skupine Sjever u graničaru u Domu odbojke „Bojan Stanić“ u Zagrebu, gdje su učenici trećih i četvrtih razreda V. osnovne škole Varaždin osvojili prvo mjesto, sjajni mladi sportaši te varaždinske osnovne škole plasirali su na završnicu Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u graničaru za djevojčice i dječake osnovnih škola.

Prvo Državno prvenstvo u graničaru održano je u Vinkovcima od 31. svibnja do 2. lipnja na Trgu bana Josipa Šokčevića.

– Četiri ekipe pokazale su vrhunsko igranje graničara. Učenici trećih i četvrtih razreda V. OŠ Varaždin osvojili su treće mjesto i okitili se medaljom brončanog sjaja. Natjecanje je bilo napeto i posebno upravo zbog toga što su to naši najmlađi – dječaci i djevojčice koji su stigli u Vinkovce, s velikim žarom u očima stigli po svoje (neki čak i prve) medalje – objašnjavaju iz V. OŠ Varaždin.

Ekipa graničar 3. i 4. razredi: Tonka Drvar, Franka Mendek, Bella Sedlar, Mia Horvat, Adela Petrinec, Zara Tropp, Saša Lenartić, Matija Rauš, Sven Cvitić, Noel Jambres, Antonio Radat, Niko Sajko. Voditeljica: Lovorka Maruševec.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje