Povežite se s nama

Zabava & Stil

Prvo fotelje i stol, a tek onda zavjese

Objavljeno:

- dana

Greške u uređenju doma

Ulazni prostor u kuću ili stan često je prvo mjesto na kojem su vidljive greške i nemar u uređenju interijera. Hodnici znaju biti slabo osvjetljeni i loše organizirani te se pretvaraju u skladišta za odlaganje obuće i kaputa, što stvara loš prvi dojam kod gostiju.

Najbolje je imati zatvorene ormariće u kojima će se držati cipele i jakne kako ne bi sve stvari bile vani i vizualno opterećivale prostor. Budite praktični i osigurajte klupu ili sjedalicu kako bi ukućanima i gostima olakšali obuvanje i izuvanje. Unesite vlastiti stil i u ovaj dio stana. Ukrasite hodnik ogledalom, slikom ili malim stolićem naslonjenim uza zid, na koji ćete moći odložiti ključeve ili torbicu pri ulasku u dom. 

Pri odabiru namještaja i boja za dnevni boravak slijedite vlastiti ukus, ali uvijek razmišljajte o cjelini, kako će se pojedini dio namještaja uklopiti u prostor i kako će se slagati s ostalim stvarima. Ljudi često griješe i prvo razmišljaju o detaljima kao što su zavjese, ukrasni jastučići ili boja zida, a još nemaju viziju kako će izgledati glavni namještaj.

Prvo izaberite glavni namještaj, a zatim krenite na detalje

Obratite pažnju na boju parketa i vrata u prostoriji. Pripazite da u sobi nemate previše različitih vrsta drveta i boja. Ako je namještaj masivan i pretaman, gušit će prostor. Imate li glomazan, teški kauč nemojte ispred njega stavljati prevelik stol za odlaganje čaša. Izaberite manji, po mogućnosti stakleni stolić ili kraj glomaznog kauča stavite usku i visoku podnu lampu koja će naglasiti vertikalu prostora.

Nakon što ste izabrali glavni dio namještaja tek tada krenite u izbor tepiha, zavjesa i boje zidova. Pripazite da tepih ne bude prevelik i da svojim uzorcima i bojama ne zadominira prostorom. Volite li sagove s višebojnim uzorcima radije izaberite one sa sitnijim šarama. Ako je namještaj već dovoljno koloristički, izaberite  neutralnu, nenametljivu boju zida kao što je boja slonovače ili neka bež nijansa.

Na kraju na red dolaze sitni detalji i ukrasi. Volite li uokvirene fotografije svoje obitelji, pazite da ne pretjerate. Jedna po jedna i na kraju je cijela komoda načičkana fotografijama, što može izgledati neuredno, posebice kad se na njima skupi prašina. Izaberite nekoliko fotografija koje će ostati izložene, a ostale pospremite u fotoalbume. Albume poredajte na polici s knjigama pa će vam biti nadohvat ruke kad god ih želite prelistati.

Dobro pripazite kod kupovine stola i stolica za blagovaonicu. Isprobajte stolice u trgovini jesu li udobne i kakve su visine u odnosu na stol. Nemojte napraviti grešku i kupiti previsoke ili preniske stolice.

Kuće su danas pune kablova koji izgledaju ružno. Držite ih iza namještaja ili sakrijte u kutiju, a one koji prolaze kroz prostoriju pričvrstite uz lajsne na podu i štokove od vrata. Izaberite boju kabla koja se slaže s bojom zida.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Uskoro počinje šesta sezona kviza Sportska 5-ica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Gossip bar

U Gossip baru u četvrtak, 29. rujna u 20:15 počinje šesta sezona Sportske 5-ice.

Kviz okuplja četrdesetak sportskih entuzijasta svih profila, koji su podijeljeni u sedam do osam stalnih ekipa.

Kviz će se održavati svaka dva tjedna u sljedećih pola godine, a finale sezone se planira krajem veljače ili početkom ožujka.

– Vraćaju se sve standardne ekipe. Format kviza malo je izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu, ali ostaju 22 pitanja po kvizu, plus dodaci. Novitet je Nogometna 5-ica koja će se održavati jednom mjesečno subotom također u Gossip Baru, zasad nije poznat datum prvog kola – ističe Filip Bišćević, organizator Sportske 5-ice.

Inače, naslov brani ekipa Donkey Hot, koja je i prošle sezone obranila naslov.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Štefica Sever iz Varaždina u Edinom crvenom timu Života na vagi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Život na vagi

Na izoliranoj lokaciji u srcu Gorskog kotara počela je šesta sezona Života na vagi u kojoj će natjecatelji ući u borbu sami sa sobom, borbu s kilogramima i borbu za novu priliku. 

Čim su stigli pred natjecatelje, treneri Maja Ćustić i Edo Mehmedović otkrili su kako su i oni uzbuđeni zbog početka showa, a potom su im objasnili njihov prvi izazov. Pred trenerima je bilo 20 natjecatelja, a svaki je trener trebao odabrati samo osam za svoj tim. Natjecatelje je to malo obeshrabrilo, ali su komentirali da će dati sve od sebe kako bi baš oni bili odabrani.

Prvi veliki izazov bio je spinning program, što su treneri smatrali da je idealna aktivnost za sami početak zato što postoji najmanji rizik od ozljede, a i odmah će znati kako stoje s natjecateljima. 

Maja je u plavi tim odabrala Filipa, Dragicu, Nikolu, Tomu, Josipa, Mariju, Zuzanu i Mateu, a Edo je u crveni tim odabrao Željku, Dominika, Šteficu, Ivanu, Dalibora, Anju, Roka i Luku.

Prva je na vagu stala Štefica Sever (40), koja dolazi iz Varaždina i radi kao administratorica u jednoj javnoj službi.

– Fizički sam aktivna pa mi nije baš jasno otkud mi ta kilaža! – rekla je Marijani i dodala kako je stalno u pokretu te u šali dodala kako možda ima problema sa zrakom i vodom.

Kasnije je iskreno priznala kako je u njezinu životu dosta važna – lijenost. Štefica se 20 godina bavila teškom atletikom – bacala je kladivo i kuglu, a otkako se ne bavi sportom, kilogrami su se počeli gomilati.

Otkrila je kako su jedino majka i ona jake u obitelji i tata ih stalno upozorava na to te da joj je 40. rođendan bio okidač za najvažniju promjenu u životu.

– Kolegica mi je donijela tortu i kad smo je pojeli, rekla sam: “Ovo više nema smisla. Molim te, kolegice, otvori stranicu i prijavi me u Život na vagi – kazala je. Vaga je pokazala da Štefica ima 157.6 kilograma, a ona se nada da će doći ispod 100 kilograma.

Izvor: Index

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje