Povežite se s nama

Zabava & Stil

Prvo fotelje i stol, a tek onda zavjese

Objavljeno:

- dana

Greške u uređenju doma

Ulazni prostor u kuću ili stan često je prvo mjesto na kojem su vidljive greške i nemar u uređenju interijera. Hodnici znaju biti slabo osvjetljeni i loše organizirani te se pretvaraju u skladišta za odlaganje obuće i kaputa, što stvara loš prvi dojam kod gostiju.

Najbolje je imati zatvorene ormariće u kojima će se držati cipele i jakne kako ne bi sve stvari bile vani i vizualno opterećivale prostor. Budite praktični i osigurajte klupu ili sjedalicu kako bi ukućanima i gostima olakšali obuvanje i izuvanje. Unesite vlastiti stil i u ovaj dio stana. Ukrasite hodnik ogledalom, slikom ili malim stolićem naslonjenim uza zid, na koji ćete moći odložiti ključeve ili torbicu pri ulasku u dom. 

Pri odabiru namještaja i boja za dnevni boravak slijedite vlastiti ukus, ali uvijek razmišljajte o cjelini, kako će se pojedini dio namještaja uklopiti u prostor i kako će se slagati s ostalim stvarima. Ljudi često griješe i prvo razmišljaju o detaljima kao što su zavjese, ukrasni jastučići ili boja zida, a još nemaju viziju kako će izgledati glavni namještaj.

Prvo izaberite glavni namještaj, a zatim krenite na detalje

Obratite pažnju na boju parketa i vrata u prostoriji. Pripazite da u sobi nemate previše različitih vrsta drveta i boja. Ako je namještaj masivan i pretaman, gušit će prostor. Imate li glomazan, teški kauč nemojte ispred njega stavljati prevelik stol za odlaganje čaša. Izaberite manji, po mogućnosti stakleni stolić ili kraj glomaznog kauča stavite usku i visoku podnu lampu koja će naglasiti vertikalu prostora.

Nakon što ste izabrali glavni dio namještaja tek tada krenite u izbor tepiha, zavjesa i boje zidova. Pripazite da tepih ne bude prevelik i da svojim uzorcima i bojama ne zadominira prostorom. Volite li sagove s višebojnim uzorcima radije izaberite one sa sitnijim šarama. Ako je namještaj već dovoljno koloristički, izaberite  neutralnu, nenametljivu boju zida kao što je boja slonovače ili neka bež nijansa.

Na kraju na red dolaze sitni detalji i ukrasi. Volite li uokvirene fotografije svoje obitelji, pazite da ne pretjerate. Jedna po jedna i na kraju je cijela komoda načičkana fotografijama, što može izgledati neuredno, posebice kad se na njima skupi prašina. Izaberite nekoliko fotografija koje će ostati izložene, a ostale pospremite u fotoalbume. Albume poredajte na polici s knjigama pa će vam biti nadohvat ruke kad god ih želite prelistati.

Dobro pripazite kod kupovine stola i stolica za blagovaonicu. Isprobajte stolice u trgovini jesu li udobne i kakve su visine u odnosu na stol. Nemojte napraviti grešku i kupiti previsoke ili preniske stolice.

Kuće su danas pune kablova koji izgledaju ružno. Držite ih iza namještaja ili sakrijte u kutiju, a one koji prolaze kroz prostoriju pričvrstite uz lajsne na podu i štokove od vrata. Izaberite boju kabla koja se slaže s bojom zida.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Pjesma „Ova ljubav“ Jelene Žnidarić Zsa Zse i Hiljsona Mandele pobjednički je hit godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

jelena znidaric zsa zsa

Četvrto izdanje Cesarice održano je jučer, 22. siječnja, a zbog epidemiološke situacije proteklo je bez dodjela uživo.

Pjesma „Ova ljubav“ Jelene Žnidarić Zsa Zse i Hiljsona Mandele dobila je najviše glasova publike ikad u finalu ove glazbene nagrade, a pobjednički Hit godine potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje.

– Srce mi je počelo upravo lupat – rekla je Zsa Zsa nakon proglašenja i primitka statue Cesarica za Hit godine, dok je mladi traper Hiljson dodao: „Suludo, suludo, suludo, tek mi dopire polako do glave!“, prenosi Cesarica.

Cjelovit popis dobitnika nalazi se klikom na OVDJE.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

“Za klizalište u Varaždinu termini su bili rasprodani danima, a prodano je oko 8000 ulaznica”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Klizalište u Varaždinu trebalo je biti otvoreno do 10. siječnja, ali na kraju je odlučeno da će raditi do 18. siječnja. Odlična prodaja ulaznica i to što su produženi zimski praznici bili su razlog što se ove godine moglo klizati nešto duže.

Klizalište je i ove godine postavila Gradska tržnica Varaždin i to na Kapucinskom trgu, a o njegovom poslovanju razgovarali smo s Predragom Ciglarom, direktorom Tržnice.

– Klizalište je radilo od 4. prosinca prošle godine i svakoga dana klizalo se u osam termina, izuzev na Božić i Novu godinu kada se radilo samo poslijepodne. S obzirom na epidemiološku mjeru kojom je bio dozvoljen boravak samo 25 osoba na ledu u jednom terminu, prodano je nešto manje od 8000 ulaznica. Svi termini su bili rasprodani danima unaprijed. Odluka o produljenju rada klizališta donesena je zbog produljenja školskih praznika do 18. siječnja. Nakon tog datuma neće biti otvoreno – rekao je Ciglar.

Najčešće su klizala djeca, roditelji s djecom i tinejdžeri, a Ciglar dodaje da ga baš to posebno veseli jer je upravo to bio i smisao; da se djeci tijekom školskih praznika pruži mogućnost rekreacije i boravka na svježem zraku te da u okolnostima kojima svakodnevno svjedočimo ne ostanu zakinuti za baš sve zimske radosti.  

– Zadovoljni smo klizališnom sezonom jer je u svima nam poznatim okolnostima učinjeno maksimalno što se moglo. Klizalište je bilo jedino “živo” mjesto u gradu tijekom adventa. Iako je bilo dvojbi i mnogi su smatrali da klizalište ove godine ne bi trebalo postavljati, pokazalo se da je ovo bila dobra odluka. Uz pridržavanje epidemioloških mjera rizika za zdravlje građana nije bilo, a pored svih loših vijesti i nemilih događaja kojima smo svakodnevno svjedočili, klizalište na Kapucinskom trgu bilo je jedna svjetla točka i itekako poželjan sadržaj, posebno za djecu. Na klizalištu je zbog epidemioloških mjera moglo boraviti samo 25 osoba u istom terminu. Znamo da je u normalnim okolnostima interes jako velik jer na ledu je ranijih sezona nekad bilo i više od 300 ljudi, naravno da se nisu mogli zadovoljiti sve potrebe. Ulaznice se nisu mogle rezervirati, ali su se mogle kupiti unaprijed, da bi se izbjegla nepotrebna čekanja i razočaranja pred blagajnom. Na našim Facebook stranicama korisnici su mogli pratiti koji su termini popunjeni jer smo te informacije redovito ažurirali nekoliko puta dnevno. Trebalo se dakle samo malo bolje organizirati i svi koji su to željeli, mogli su doći do ulaznica. Nije bilo idealno, ali u ovim uvjetima jedino moguće. Osim ograničenja broja osoba, vodili smo računa o redovitoj dezinfekciji klizaljki i druge opreme, te upozoravali na preporuku nošenja maski za lice i držanja odgovarajućeg razmaka. Drago mi je što mogu reći da su naši građani bili disciplinirani, držali se mjera i poštovali pravila. Zahvaljujem svima na razumijevanju i nadam se da iduće sezone ponovo kližemo bez ograničenja te da nam se vraća naše “staro normalno” – o poslovanju pod strogim epidemiološkim mjerama istakao je Ciglar.

Direktora Tržnice pitali smo i gdje će sljedeće sezone biti klizalište, na Kapucinskom trgu ili kod Starog grada, ako se stvari vrate u normalu.

– Odgovor na ovo pitanje ne ovisi samo o Gradskoj tržnici. Obje lokacije imaju svojih prednosti i nedostataka, a izbor je stvar dogovora s Gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom Grada Varaždina – završio je Predrag Ciglar.

Nastavite čitati