Povežite se s nama

Život i društvo

Prvo gasili požar, pa pojeli štrukle!

Objavljeno:

- dana

Svibovec Podravski

Brojnim događanjima je proteklog vikenda proslavljen blagdan svetog Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog. Sve je počelo u subotu, s vatrogascima DVD-a Svibovec Podravski, koji su pokaznom vježbom, u kojoj su ugasili zapaljeni osobni automobil, zainteresiranim mještanima demonstrirali opremu i obučenost.

– Svibovec Podravski je najveće gradilište u našoj županiji, u kojemu se provodi puno projekata, ali najveći od njih je kanalizacija, koja je većim djelom već odrađena. Riješena je i rekonstrukcija vodovodne mreže, županijske ceste i niskonaponske mreže. Vrijednost svih ovih projekata je više od 10 milijuna kuna – rekao je Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec na svečanoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora, koju je vodio predsjednik MO Branko Crnčec.

Rekonstruiran je vodovod, cesta, niskonaponska mreža… 

Završen je i Vatrogasni dom, a počela je i energetska obnova Društvenog doma, koji bi trebao biti dovršen do kraja godine, a koji je financiran iz programa Ministarstva gospodarstva. Obnovljena je i kapela svetog Benedikta, koja je uz restauratorski rad mještanina Igora Šokovića zasjala punim sjajem.

U znak zahvale za pomoć u projektima, zahvalnice u uručene pomoćniku ministra gospodarstva Alenu Leveriću, županu Predragu Štromaru, Rudolfu Kiriću, direktoru ŽUC-a Tomislavu Osonjačkom, direktoru Elektre Zvonimiru Rožmariću, direktoru Varkoma Vladi Vlašiću te Igoru Šokoviću, umjetniku i vlasniku obrta GRK.

Žene iz Svibovca Podravskog pripremile su čak 37 vrsti kolača, slasne štrukle i zlefke, s kojima su se svi zasladili, a u nedjelju je održana sveta misa u obnovljenoj kapeli svetog Benedikta, koju je predvodio biskup monsinjor Josip Mrzljak. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Osnovna škola Kneginec Gornji bogatija za školski vrt i prometni poligon

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Gornji Kneginec pokrenula je inicijativu za školski vrt koji bi uređivali učenici sa zaposlenicima škole.

Odrađeni su poslovi pripreme terena i ograđivanja od susjednih privatnih parcela koje su obavili djelatnici KNEKOM-a. U funkciji je tako ostalo 1600 m2 te je vrt u petak, 12. travnja, predan na korištenje Učeničkoj zadruzi „Kneginja“ i Dječjem vrtiću.

Ujedno je na inicijativu Općine pokrenuto i uređenje prometnog poligona Osnovne škole Kneginec Gornji za što će se utrošiti 10.948,90 eura koje je osigurala Varaždinska županija. Radove obavlja tvrtka CRTORAD iz Jalkovca.

Prometni poligon će služiti za učenje osnovnoškolske djece ponašanju u prometu, prije svega kod vožnje biciklom, a za što će im biti izdavane i odgovarajuće potvrde.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenica Prve gimnazije Varaždin Mila Maretić osvojila srebro na Europskoj matematičkoj olimpijadi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sjajne vijesti stigle su iz Gruzije, s Europske djevojačke matematičke olimpijade. Mila Maretić, dugogodišnja polaznica Centra izvrsnosti za matematiku, osvojila je 𝐬𝐫𝐞𝐛𝐫𝐧𝐮 medalju u vrlo jakoj konkurenciji.

Mila je bila dio hrvatskog tima kojeg su činile i tri učenice zagrebačke XV. Gimnazije – Lara Semeš (osvojila je zlatnu medalju), Maša Dobrić (osvojila je srebro) i Lucija Pongrac.

Europska djevojačka matematička olimpijada održavala se od 11. travnja u gradu Tskaltubo u Gruziji, a ekipa Hrvatske je u vrlo jakoj konkurenciji od 37 europskih i 16 zemalja s ostalih kontinenata, osvojila izvrsno 𝟔. 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐨, ostavivši iza sebe ekipe mnogo većih zemalja.

Mila je inače odlična učenica 2. razreda Prve gimnazije Varaždin, a za natjecanje se pripremala uz mentore – Tamaru Srnec, Emanuela Tukača i Ratka Višaka u Centru izvrsnosti te Andreju Veršić iz Prve gimnazije Varaždin. S mladim hrvatskim matematičarkama radili su i mentori Hrvatskog matematičkog društva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje