Povežite se s nama

Kultura

Prvo u Trakošćan na koncert uz baroknu kavu, a onda natrag u Varaždin

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKE BAROKNE VEČERI

Nakon jučerašnjeg otvorenja u varaždinskoj Katedrali i nastupa španjolskog ansambla La Ritirata, program 47. Varaždinskih baroknih večeri danas se seli u Trakošćan gdje će se u 11 sati održati koncert uz baroknu kavu.

Nastupaju Ivana Lazar, Igor Paro i Zoran Kelava.

Na programu je Fantazije i soneti Don Alonsa Mudarre.

Program Varaždinskih baroknih večeri se nastavlja u večernjim satima. U 18.30 sati u velikoj dvorani HNK Varaždin nastupa Ansambl Le tendre amour. Na programu je Cantates de bureau or Office Cantatas, uprizorene francuske kantate.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Kultura

HNK u Varaždinu: četvrti koncert Varaždinskog komornog orkestra na rasporedu je 18. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 18. travnja, s početkom u 19 sati i 30 minuta Varaždinski komorni orkestar će u velikoj koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu izvesti svoj četvrti koncert 27. sezone.

U izvedbi će im se kao dirigent pridružiti Carlo Jans, dok će flautu svirati solistica Franka Mavriček. Izvodit će se djela E. Griega, S. Marcadantea i F. Schuberta.

Koncert se održava prema važećim preporukama Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nastavite čitati

Kultura

VIDEO Zadnji je dan Natjecanja “Rudolf Matz”: danas završni koncert i proglašenje pobjednika!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na naslovnoj fotografiji: Rudolf Matz

Danas, 9. travnja, posljednji je, četvrti, dan 18. Međunarodnoga gudačkog natjecanja “Rudolf Matz” u Čakovcu, a u njegovu sklopu održat će se završni koncert proglašenje pobjednika.

Koncert će biti moguće pratiti putem livestreama, odnosno internetskoga prijenosa, s obzirom na činjenicu da će ulaz u dvoranu biti dopušten isključivo kandidatu/kandidatkinji, korepetitoru i učitelju/učiteljici samo u vrijeme nastupa.

– Nakon nastupa zadnjega kandidata mole se svi kandidati (isključivo) da uđu u dvoranu (obvezno nošenje zaštitne maske) zbog objave dobitnika glavne nagrade – kažu iz UŠ “Miroslav Magdalenić”.

Proglasit će se apsolutni pobjednik/-ca Natjecanja i dobitnik/-ca Nagrade Grada Čakovca, a potom će uslijediti zajedničko fotografiranje. Koncert počinje u 16 sati.

Nastavite čitati