Povežite se s nama

Život i društvo

Prvomajski grah moći će se pojesti na Kupalištu na Dravi, u Trakošćanu, Knegincu, Vidovcu…

Objavljeno:

- dana

Ove godine Praznik rada pada na nedjelju, ali lijepo je čuti da se vraćaju velike proslave 1. svibnja.

Grad Varaždin će proslavu Međunarodnog praznika održati na Kupalištu na Dravi. Saznajemo da će bogat program trajati od 10 do 16 sati, a kuhat će se tradicionalni prvosvibanjski grah. Više detalja bit će poznato u utorka, 26. travnja, nakon konferencije gradonačelnika Bosilja.

Općina Bednja, Turistička zajednica Trakošćan Općina Bednja i ove godine organiziraju tradicionalnu manifestaciju Prvi svibanjski izlet u Trakošćanu.

Tradicionalna podjela graha predviđena je od 12 sati.

Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći razgledati dvorac Trakošćan.

Program u Trakošćanu počinje u 10 sati, a nastupaju Prva kubura Višnjica, Limena glazba Bednja, KUD Josip Genc Bednja, KUD Josip Jedvaj Vrbno, KUD Cvetlinski zvon, Ženski pjevački zbor KUD Leskovec i Vinska Trta Zavrč.

Općina Gornji Kneginec i Turistička zajednica Općine Gornji Kneginec također organiziraju zajedničko druženje i proslavu Međunarodnog praznika rada. Program će se održavati u nedjelju, 1. svibnja od 10 sati, na ribnjacima ŠRD „Ostraiž“ u Gornjem Knegincu.

Posjetitelji će se moći okušati u raznim sportskim igrama, a djeca će uživati u besplatnom adrenalinskom parku „Veseli skakavci“. Naravno, grah je i ovdje nezaobilazan.

Vjerojatno će se i na drugim mjestima održavati proslave, ali zasad su do nas došle samo informacije o gore spomenutim lokacijama.

Športsko ribolovno društvo Vidovec organizira 23. tradicionalno cjelodnevno druženje povodom obilježavanja Praznika rada na ribnjaku u Šijancu (Šudrana).

Za sve posjetitelje osigurana je besplatna podjela graha od 9,30 sati.

Uz aktivnosti u prirodi i riblje delicije program će upotpuniti KUD Vidovec.

Život i društvo

Ekipa „Nikud nikam“ pobijedila na 2. „Strmskim seoskim igrama“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 6. kolovoza, na igralištu Gašparnjak, u organizaciji Mjesnog odbora Strmec Podravski i DVD-a Strmec Podravski održane su 2. „Strmske seoske igre“.

Sudjelovalo je šest miješovitih ekipa u pet disciplina: mali nogomet, odbojka na pijesku, potezanje užeta, vatrogasni poligon i ispijanje piva.

Cilj ove manifestacije je bilo druženje mještanja te su rezultati bili u drugom planu, ali valja istaknuti da je prvo mjesta nakon zbroja svih rezultata osvojila ekipa „Nikud nikam“, drugi su bili „Krovopokrivači“, dok je treće mjesto osvojila ekipa caffe bara „Monaco“.

Djeca su se mogla zabaviti na popularnom napuhancu i vožnji vlakićem.

Za sve natjecatelje i posjetitelja bila je osigurana hrana i piće, a sve zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima kako s područja općine Petrijanec, tako i iz susjednih mjesta. Organizatori su ima zahvalili na pomoći.

Nastavite čitati

Život i društvo

U protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na divljač, policija poziva na oprez u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Praćenjem događanja prometnih nesreća i drugih prometnih događaja na području Policijske uprave varaždinske u proteklih nekoliko dana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zamijetili su da je u prethodnom razdoblju porastao broj događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

– U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Isto tako pozivamo ih da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali i domaćih životinja – poručili su iz PU varaždinske.

Napominju također da je samo tijekom protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana.

– Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama – ističe policija.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisana kazna 300 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje