Povežite se s nama

Crna kronika

Prvostupanjska presuda o oranici je neosnovana

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Temeljem Zakona o medijima u ime Nikolausa Petera grofa Draskovicha iz Velikog Bukovca podnosimo zahtjev za objavu odgovora na članak „Grof Draskovich ostao bez oranice u Čuklinu“ objavljen u 7Plus Regionalnom tjedniku od 24. svibnja.

Nije točno da bi grof Draskovich ostao bez oranice u Čuklinu, kao što je objavljeno. Radi se o nepravomoćnoj sudskoj presudi protiv koje je, po našem mišljenju, podnesena osnovana žalba. Ovakvim naslovom iz kojeg nedvosmisleno proizlazi da je grof Draskovich ostao bez oranice u Čuklinu, potaknuli ste i druge osobe na podnošenje tužbi, a koje su u konkretnom slučaju neosnovane.

To je iz razloga jer već postoji jedna pravomoćna presuda u ovakvom predmetu u kojem je grofu Draskovichu priznato pravo vlasništva, a uz to na navedenoj nekretnini nikada nitko drugi nije bio upisan kao vlasnik osim tužitelja grofa Draskovicha i njegovih prednika. Dosjelošću kako prema Općem građanskom zakoniku, a i prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima uz posjedovanje nekretnine potrebno je da samostalni posjednik bude barem pošten. Prema članku 18. st. 3. Zakona o vlasništvu posjed je pošten ako posjednik, kad ga je stekao, nije znao niti je s obzirom na okolnosti imao dovoljno razloga posumnjati da mu ne pripada pravo na posjed, ali poštenje prestaje čim posjednik sazna da mu pravo na taj posjed ne pripada.

Nikada, ni jedan posjednik zemljišta koje je upisano u zemljišnim knjigama na drugog vlasnika ne može biti pošten jer iz javne knjige – zemljišne knjige proizlazi tko je vlasnik. Posebno ne ovaj posjednik koji nema nikakvu ispravu da bi na zakoniti način mogao steći pravo vlasništva. Kod toga treba imati u vidu da je obitelj Draskovich tijekom 2. svjetskog rata bila protjerana iz tadašnje države, te nije imala nikakav pristup u RH. U bivšoj državi je bila provođena agrarna reforma i eksproprijacija zemljišta, ali nikada nije bila provedena eksproprijacija koja je predmet sudskog postupka navedenog u vašem tekstu. Zbog toga grof Draskovich smatra da je prvostupanjska presuda neosnovana, gospodin Šprem nema nikakvu valjanu ispravu kojom bi mogao dokazati svoj pošten posjed.
Punomoćnici ZOU Marijan Fosin, Božica Petak Vujec i Andreja Fosin

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje