Povežite se s nama

U fokusu

Psi mješanci u subotu na izložbi borit će se za titulu Najproždrljivca, Najpijanca i Najšarmera

Objavljeno:

- dana

IZLOŽBA MJEŠANACA U GRABERJU

U subotu, 3. prosinca s početkom u 10 sati u balonu sportske dvorane Varaždin u Graberju održat će se Izložba mješanaca, ali i ostalih pasa.

Riječ je o manifestaciji dobrotvornog karaktera u organizaciji Udruge za  zaštitu životinja “Spas” i trgovine za kućne ljubimce HOP.

Zabava je zagarantirana uz izbor “najproždrljivca” (pobjednik je pas koji prvi pojede Profine konzervu), “najpijanca” (pije se pseća pivu), “supertalenta”, “najšarmera” i “najšarmerice” te ukupnog pobjednika “Best in show”.

Broj četveronožnih natjecatelja je ograničen u svim kategorijama te je najbolje požuriti i prijaviti svog ljubimca u varaždinskoj HOP trgovini u Krležinoj ulici 1 a u Varaždinu.

Ulaz je besplatan, a u Balonu vas očekuje i promotivni photo shooting za pse i vlasnike, savjetovanje doktora veterine, prezentacija vještina policijskih i GSS pasa, prezentacija pasa iz Udruge “Spas”, kao i besplatni roštilj i sokovi tijekom cijelog trajanja izložbe.

Prihod prikupljen ovom manifestacijom namijenjen je za Spas.  

PROGRAM

10:00 – 10:30     Okupljanje i prijava za natjecanje

10:30 – 11:00     Prezentacija vještina policijskih i GSS pasa

11:00 – 14:00     Natjecateljski dio izložbe (10 disciplina)

10:30 – 15:00     Popratni program (photo shooting, savjetovanje, prezentacija pasa iz azila, roštilj)

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Arhiva RT

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati