Povežite se s nama

U fokusu

Psi mješanci u subotu na izložbi borit će se za titulu Najproždrljivca, Najpijanca i Najšarmera

Objavljeno:

- dana

IZLOŽBA MJEŠANACA U GRABERJU

U subotu, 3. prosinca s početkom u 10 sati u balonu sportske dvorane Varaždin u Graberju održat će se Izložba mješanaca, ali i ostalih pasa.

Riječ je o manifestaciji dobrotvornog karaktera u organizaciji Udruge za  zaštitu životinja “Spas” i trgovine za kućne ljubimce HOP.

Zabava je zagarantirana uz izbor “najproždrljivca” (pobjednik je pas koji prvi pojede Profine konzervu), “najpijanca” (pije se pseća pivu), “supertalenta”, “najšarmera” i “najšarmerice” te ukupnog pobjednika “Best in show”.

Broj četveronožnih natjecatelja je ograničen u svim kategorijama te je najbolje požuriti i prijaviti svog ljubimca u varaždinskoj HOP trgovini u Krležinoj ulici 1 a u Varaždinu.

Ulaz je besplatan, a u Balonu vas očekuje i promotivni photo shooting za pse i vlasnike, savjetovanje doktora veterine, prezentacija vještina policijskih i GSS pasa, prezentacija pasa iz Udruge “Spas”, kao i besplatni roštilj i sokovi tijekom cijelog trajanja izložbe.

Prihod prikupljen ovom manifestacijom namijenjen je za Spas.  

PROGRAM

10:00 – 10:30     Okupljanje i prijava za natjecanje

10:30 – 11:00     Prezentacija vještina policijskih i GSS pasa

11:00 – 14:00     Natjecateljski dio izložbe (10 disciplina)

10:30 – 15:00     Popratni program (photo shooting, savjetovanje, prezentacija pasa iz azila, roštilj)

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Arhiva RT

U fokusu

Zdravka Grđan objavila kandidaturu za gradonačelnicu Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zdravka Grđan, dugogodišnja ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, danas je objavila svoju kandidaturu za varaždinsku gradonačelnicu.

Riječ je o profesorici pedagogije i njemačkog jezika i književnosti. voj život posvetila je odgoju i obrazovanju te je prva ravnateljica u Varaždinskoj županiji promovirana u zvanje ravnatelj mentor.

Savjetnica je varaždinskog župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti, te voditeljica Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest.

Njezin moto je: „Djela, a ne riječi“!

Nastavite čitati

U fokusu

Državni odvjetnici i suci napokon objavili svoje imovinske kartice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno sudbeno i Državnoodvjetničko vijeće u siječnju su prvi put objavili imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika, putem mrežne aplikacije za podnošenje izvješća o imovini.

Podsjećamo, iako to nije prošlo bez negodovanja iz pravosudnih redova, u slovo zakona ova obveza ušla je još u mandatu bivšeg ministra pravosuđa.

Zakon o državnom sudbenom vijeću, kao i Zakon o Državnoodvjetničkom vijeću, propisuju da sudac ili državni odvjetnik, odnosno njegov zamjenik, u roku od 30 dana od stupanja na dužnost trebaju podnijeti izvješće o svojoj imovini.

No, moraju objaviti i podatke o imovini svoga bračnog druga, izvanbračnog druga, odnosno životnog partnera i maloljetne djece sa stanjem na dan stupanja na dužnost. Bitne promjene moraju ažurirati do 1. ožujka sljedeće godine.

Tako se sada iz imovinske kartice Zdravka Pintarića, aktualnog predsjednika Županijskog suda u Varaždinu, može između ostalog iščitati da posjeduje dva automobila, suvlasnik je kuće i stana te da mu mjesečni prihodi (u bruto iznosu) dosežu 30.000 kuna.

Dodajmo da podaci o imovini obuhvaćaju podatke o stečenoj i naslijeđenoj imovini, uključujući podatke o vrsti i ukupnoj vrijednosti nasljedstva, te podatke od koga je i na koji način nasljedstvo naslijeđeno.

U imovinskim karticama pravosudni dužnosnici moraju navesti i podatke o pokretninama veće vrijednosti, poslovnim udjelima i dionicama u tvrtkama, udjele u vlasništvu drugih poslovnih subjekata, novčanoj štednji ako ona premašuje jednogodišnji iznos njihove neto plaće, dugovima, preuzetim jamstvima i ostalim obvezama.

Naznačiti moraju i dohotke od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava, dohotku od kapitala, dohotke od osiguranja i “druge dohotke te primitke koji se ne smatraju dohotkom i primicima na koje se ne plaća porez na dohodak”.

Imovinske kartice pravosudnih dužnosnika možete pretražiti OVDJE

Nastavite čitati