Povežite se s nama

Međimurje

Psihološke potrebe i stilovi odgoja djece s poteškoćama

Objavljeno:

- dana

Budimo bolji roditelji

“Stilovi odgoja djece s teškoćama u razvoju i njihove psihološke potrebe” bila je tema druge radionice koju provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u sklopu projekta “Budimo bolji roditelji”.

Radionica za roditelje održana je 24. siječnja u prostorijama Društva, a vodila ju je socijalna radnica Lea Kovačić. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a predviđeno je ukupno šest radionica. Cilj radionice je jačanje roditeljskih kompetencija za uspješno prevladavanje prepreka u odgoju djece s teškoćama u razvoju. Voditeljica radionice istaknula je da odgoj svakog djeteta treba prilagoditi njegovoj razvojnoj fazi i individualnosti, a da pritom treba prepoznati i razumjeti njegove potrebe, ponašanje i moguće reakcije. – Emocionalna toplina, ljubav i prihvaćanje imaju vrlo važan utjecaj na razvoj djeteta i na njegove doživljaje u odnosima među ljudima – kazala je voditeljica.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje