Povežite se s nama

Život i društvo

Psiholozi i pedagozi “zavirili” u psihu učenika

Objavljeno:

- dana

Stručni skup u V. Toplicama

Izazov u radu s djecom i mladima – tema je trodnevnog državnog skupa za socijalne pedagoge i psihologe u Varaždinskim Toplicama.

Prvog dana skupa, u ponedjeljak 13. rujna, Lidija Arambašić je održala predavanje na temu Gubici, tugovanje, podrška dok je Dejana Bouillet predstavila rezultate istraživanja o prisutnosti problema u ponašanju među učenicima. Održano je i predavanje Preventivni programi i Razvoj pozitivne slike o sebi te predavanje Sonje Burić u kojem je bilo više riječi o unaprjeđivanju roditeljskih vještina i važnosti odgovornog ponašanja na internetu.

Stotinjak socijalnih pedagoga između ostalog će razgovarati o ulozi i doprinosu socijalnog pedagoga u poticanju prosocijalnog razvoja djece u dječjem vrtiću, programu podrške roditeljstvu, pravima učenika s dvostrukim posebnim potrebama, poticajnom školskom ozračju kao čimbeniku zaštite te Europskom kurikulumu za razvoj otpornosti djece predškolske i osnovnoškolske dobi.

Posebno je najavljen Romski blok u kojem će biti riječi o školovanju Roma, osnaživanju roditelja romske nacionalnosti za podršku razvoju i obrazovanju njihove djece. Održat će se i predavanja na temu Radost rada s Romima, a predstavit će se i program romske predškole.

Izvor:
Foto: Grad Varaždinske Toplice

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje