Povežite se s nama

Međimurje

PsihoŠpancir ove godine i u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Festival

Osim Varaždina, ove će godine i Čakovec ugostiti psihologe koji će sudjelovati na drugom PsihoŠpanciru, manifestaciji koja je prvi put održana prošle godine i koja je tad okupila 75 stručnjaka s područja psihologije.

Organizator događanja je Društvo psihologa Varaždin, koje je tijekom prosinca objavilo poziv svim zainteresiranima za drugi PsihoŠpancir, koji će biti održan 17. i 18. veljače na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, a 20. veljače na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

– Stiglo je već pedesetak prijava, tako da ove godine očekujemo puno više predavača nego lani, s jednako zanimljivim temama. Samo iz Rijeke nam dolazi cijeli autobus sudionika, od kojih će barem polovica održati predavanja, a još nisam dobila njihove teme.

Manifestacija je otvorena za sve, od pedagoga do socijalnih radnika

Dosad su prijavljene teme vezane za dječju psihologiju, ovisnost i komunikaciju u braku, a imat ćemo i psihoanalitičku radionicu. Želim naglasiti da smo otvoreni za sve, od učitelja i pedagoga do defektologa i socijalnih radnika – kazala je predsjednica Društva psihologa Varaždin Andreja Bogdan. Društvo djeluje već 30 godina i okuplja psihologe triju županija:  Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke, tako da će uskoro morati mijenjati naziv, kako kaže predsjednica Društva, koja je iz Međimurja. PsihoŠpancir je otvoren za stručnu javnost i građanstvo, pa je izbor tema s kojima se sudionici mogu prijaviti doista raznolik. 

– Odaberite temu koja vam je prirasla srcu i o kojoj možete drugima reći nešto interesantno, novo ili poučno. Predstavite svoj rad, rad svoje udruge, budite dio ovog festivala psihologije – stoji u pozivu Društva. Prijave s temama mogu se poslati do 15. siječnja na email adresu: [email protected], a sve informacije o festivalu možete dobiti na telefon 091/1214-102 ili 099/ 5920-551.

Prošle godine na festivalu su sudjelovali brojni poznati psiholozi i psihijatri iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Požege, te druga sveučilišta i brojne zdravstvene ustanove, a skup je otvoren za javnost. I ove godine će pročelnici studija Psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te Katoličkih i Hrvatskih studija predstaviti srednjoškolcima svoje studijske programe.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Preminuo dugogodišnji profesor njemačkog i latinskog u čakovečkoj Gimnaziji Branko Stojko

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Facebook stranici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec objavili su tužnu vijest.

– S tugom smo primili vijest da nas je zauvijek napustio naš cijenjeni i dragi kolega, dugogodišnji gimnazijski profesor njemačkoga i latinskoga jezika, Branko Stojko. Riječi zahvalnosti uputit ćemo mu na komemoraciji koja će se održati u petak, 6. kolovoza, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec u 12 sati.

Posljednji ispraćaj dragog nam kolege i profesora bit će u petak u 15 sati na groblju u Mihovljanu. Uspomenu na našega dragog profesora Stojka vječno ćemo nositi u srcima i mislima – stoji u objavi.

Obitelji i najbližima redakcija Regionalnog tjednika iskazuje iskrenu sućut.

Nastavite čitati

Međimurje

Ovog vikenda u Žabniku predstavljanje knjige “Makovo zrno” i prekrasan koncert “Klasika uz Muru”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U tijeku su zanimljivi i sadržajno bogati programi u sklopu manifestacije „Dani turizma 2021.” u Svetome Martinu na Muri.

U subotu, 7. kolovoza, od 19 sati kod Centra za posjetitelje u Žabniku održavat će se predstavljanje knjige “Makovo zrno” Božene Malekoci-Oletić, koja govori o dugogodišnjem načelniku Općine Sveti Martin na Muri Franji Makovcu, koji je iz potencijala malenih kao makovo zrno preobrazio svoj kraj.

Padarić, Zamuda i gošće

Volite li klasičnu glazbu, u subotu ponesite svoju dekicu i na neklasičan način uživajte na tradicionalnom koncertu „Klasika uz Muru“ u režiji baritona Dominika Padarića, studenta Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pratit će ga pijanist virtuoz Patrik Zamuda, dok će se kao gošće pojaviti i Gabriela Hrženjak te Barbara Suhodolčan.

Što se tiče ostalih sadržaja “Dana turizma 2021.”, možete ih pogledati na priloženom plakatu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje