Povežite se s nama

Međimurje

PsihoŠpancir ove godine i u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Festival

Osim Varaždina, ove će godine i Čakovec ugostiti psihologe koji će sudjelovati na drugom PsihoŠpanciru, manifestaciji koja je prvi put održana prošle godine i koja je tad okupila 75 stručnjaka s područja psihologije.

Organizator događanja je Društvo psihologa Varaždin, koje je tijekom prosinca objavilo poziv svim zainteresiranima za drugi PsihoŠpancir, koji će biti održan 17. i 18. veljače na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, a 20. veljače na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

– Stiglo je već pedesetak prijava, tako da ove godine očekujemo puno više predavača nego lani, s jednako zanimljivim temama. Samo iz Rijeke nam dolazi cijeli autobus sudionika, od kojih će barem polovica održati predavanja, a još nisam dobila njihove teme.

Manifestacija je otvorena za sve, od pedagoga do socijalnih radnika

Dosad su prijavljene teme vezane za dječju psihologiju, ovisnost i komunikaciju u braku, a imat ćemo i psihoanalitičku radionicu. Želim naglasiti da smo otvoreni za sve, od učitelja i pedagoga do defektologa i socijalnih radnika – kazala je predsjednica Društva psihologa Varaždin Andreja Bogdan. Društvo djeluje već 30 godina i okuplja psihologe triju županija:  Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke, tako da će uskoro morati mijenjati naziv, kako kaže predsjednica Društva, koja je iz Međimurja. PsihoŠpancir je otvoren za stručnu javnost i građanstvo, pa je izbor tema s kojima se sudionici mogu prijaviti doista raznolik. 

– Odaberite temu koja vam je prirasla srcu i o kojoj možete drugima reći nešto interesantno, novo ili poučno. Predstavite svoj rad, rad svoje udruge, budite dio ovog festivala psihologije – stoji u pozivu Društva. Prijave s temama mogu se poslati do 15. siječnja na email adresu: [email protected], a sve informacije o festivalu možete dobiti na telefon 091/1214-102 ili 099/ 5920-551.

Prošle godine na festivalu su sudjelovali brojni poznati psiholozi i psihijatri iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Požege, te druga sveučilišta i brojne zdravstvene ustanove, a skup je otvoren za javnost. I ove godine će pročelnici studija Psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te Katoličkih i Hrvatskih studija predstaviti srednjoškolcima svoje studijske programe.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje