Povežite se s nama

Međimurje

PsihoŠpancir ove godine i u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Festival

Osim Varaždina, ove će godine i Čakovec ugostiti psihologe koji će sudjelovati na drugom PsihoŠpanciru, manifestaciji koja je prvi put održana prošle godine i koja je tad okupila 75 stručnjaka s područja psihologije.

Organizator događanja je Društvo psihologa Varaždin, koje je tijekom prosinca objavilo poziv svim zainteresiranima za drugi PsihoŠpancir, koji će biti održan 17. i 18. veljače na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, a 20. veljače na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

– Stiglo je već pedesetak prijava, tako da ove godine očekujemo puno više predavača nego lani, s jednako zanimljivim temama. Samo iz Rijeke nam dolazi cijeli autobus sudionika, od kojih će barem polovica održati predavanja, a još nisam dobila njihove teme.

Manifestacija je otvorena za sve, od pedagoga do socijalnih radnika

Dosad su prijavljene teme vezane za dječju psihologiju, ovisnost i komunikaciju u braku, a imat ćemo i psihoanalitičku radionicu. Želim naglasiti da smo otvoreni za sve, od učitelja i pedagoga do defektologa i socijalnih radnika – kazala je predsjednica Društva psihologa Varaždin Andreja Bogdan. Društvo djeluje već 30 godina i okuplja psihologe triju županija:  Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke, tako da će uskoro morati mijenjati naziv, kako kaže predsjednica Društva, koja je iz Međimurja. PsihoŠpancir je otvoren za stručnu javnost i građanstvo, pa je izbor tema s kojima se sudionici mogu prijaviti doista raznolik. 

– Odaberite temu koja vam je prirasla srcu i o kojoj možete drugima reći nešto interesantno, novo ili poučno. Predstavite svoj rad, rad svoje udruge, budite dio ovog festivala psihologije – stoji u pozivu Društva. Prijave s temama mogu se poslati do 15. siječnja na email adresu: [email protected], a sve informacije o festivalu možete dobiti na telefon 091/1214-102 ili 099/ 5920-551.

Prošle godine na festivalu su sudjelovali brojni poznati psiholozi i psihijatri iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Požege, te druga sveučilišta i brojne zdravstvene ustanove, a skup je otvoren za javnost. I ove godine će pročelnici studija Psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te Katoličkih i Hrvatskih studija predstaviti srednjoškolcima svoje studijske programe.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Središte Čakovca spremno je za Porcijunkulovo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još nas nešto manje od 24 sata dijeli od početka ovogodišnjeg Porcijunkulovog, najveće ljetne manifestacije u Međimurju.

Središte grada Čakovca u proteklih se nekoliko dana uređivalo kako bi ulice i trgovi spremno dočekali brojne izlagače, izvođače, ali i posjetitelje koji će moći odabrati neki od pregršt zanimljivih sadržaja, od petka 30. srpnja pa do ponedjeljka 2. kolovoza.

Kako aktualna pandemija uvjetuje organizaciju sličnih događanja diljem svijeta, tako se i Porcijunkulovo mora prilagoditi mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svi posjetitelji dobro su došli na ulice i trgove grada, terase ugostiteljskih objekata, no pri tom moraju voditi računa o propisanom razmaku i nošenju maske, dok će zona u Perivoju Zrinskih, rezervirana za četiri velika večernja koncerta, biti otvorena pod posebnim uvjetima, odnosno posjetitelji tih koncerata moći će ući u jezero Starog grada samo uz predočenje COVID putovnice ili uz potvrdu o negativnom testu te važeću potvrdu o provedenom cijepljenju.

U četvrtak je održan finalni sastanak organizatora i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te je dogovoreno kako će se posjetitelji manifestacije moći, po cijeni od 25 kuna, testirati svakodnevno za vrijeme trajanja Porcijunkulovog.

U petak će se u prostorijama Zavoda zainteresirani moći testirati od 15 do 19 sati, a ostala tri dana od 8 do 13 sati. Isto tako, kod Knjižnice „Nikola Zrinski“, djelatnici Zavoda imati će svoj punkt gdje će građani svakodnevno moći obaviti testiranje u vremenu od 16 do 20 sati. Građani za test moraju izdvojiti tek 25 kuna, a ostatak cijene testa, sufinancira Grad Čakovec.

A sama manifestacija započinje već sutra u jutarnjim satima, kada će se na gradske ulice smjestiti tristotinjak izlagača sa svojim tradicijskim proizvodima, enogastronomskom ponudom, rukotvorinama, a u popodnevnim satima otvara se i novina ovogodišnje manifestacije, Art street, odnosno prostor rezerviran za umjetnike u Ulici Matice hrvatske.

Zvuci i ritmovi glazbe ispuniti će manifestaciju u sva četiri dana, već od jutarnjih sati, a vrhunac su četiri velika  koncerta u jezeru Starog grada. Publiku će sutra zabavljati Željko Bebek, u subotu Opća opasnost, u nedjelju Klapa Iskon, a u ponedjeljak će Porcijunkulovo svojim nastupom zatvoriti Nina Badrić. Uz to, posjetitelje očekuje mnoštvo popratnih programa, od kreativnih, do zabavnih i humanitarnih.

Gospa od Anđela, blagdan je koji se obilježava 2. kolovoza i okosnica je samog proštenja za koje se veže i manifestacija Porcijunkulovo pa će tako i vjernici obilježiti ove dane. Uz tradicionalnu svečanu procesiju na sam blagdan Gospe od Anđela, u ponedjeljak 2. kolovoza te središnje hodočasničko euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, tu su i svakodnevne svete mise, ispovijedi i Marijansko bdijenje.

Bogat program ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo možete pronaći na stranicama Grada Čakovca i gradske Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Međimurje

Za ulaz na koncerte Porcijunkulova testirat će se brzim antigenskim testom od 25 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi svima pružili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, svi će se posjetitelji moći testirati tzv. brzim antigenskim testom, ističu iz Grada Čakovca.

<<Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu<<

Cijena testiranja iznosi 25 kuna, a ono će se provoditi na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Čakovec – testovi vrijede samo za ulazak na koncerte i vrijedi 48 sati:

Petak, 30.7., od 15 do 19 sati

Subota, 31.7., od 08 do 13 sati

Nedjelja 01.8., od 08 do 13 sati

Ponedjeljak 02.08., od 08 do 13 sati

Perivoj Zrinski – test vrijedi 48 sati

Svakim danom od 16 do 20 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje