Povežite se s nama

Međimurje

PsihoŠpancir ove godine i u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Festival

Osim Varaždina, ove će godine i Čakovec ugostiti psihologe koji će sudjelovati na drugom PsihoŠpanciru, manifestaciji koja je prvi put održana prošle godine i koja je tad okupila 75 stručnjaka s područja psihologije.

Organizator događanja je Društvo psihologa Varaždin, koje je tijekom prosinca objavilo poziv svim zainteresiranima za drugi PsihoŠpancir, koji će biti održan 17. i 18. veljače na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, a 20. veljače na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

– Stiglo je već pedesetak prijava, tako da ove godine očekujemo puno više predavača nego lani, s jednako zanimljivim temama. Samo iz Rijeke nam dolazi cijeli autobus sudionika, od kojih će barem polovica održati predavanja, a još nisam dobila njihove teme.

Manifestacija je otvorena za sve, od pedagoga do socijalnih radnika

Dosad su prijavljene teme vezane za dječju psihologiju, ovisnost i komunikaciju u braku, a imat ćemo i psihoanalitičku radionicu. Želim naglasiti da smo otvoreni za sve, od učitelja i pedagoga do defektologa i socijalnih radnika – kazala je predsjednica Društva psihologa Varaždin Andreja Bogdan. Društvo djeluje već 30 godina i okuplja psihologe triju županija:  Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke, tako da će uskoro morati mijenjati naziv, kako kaže predsjednica Društva, koja je iz Međimurja. PsihoŠpancir je otvoren za stručnu javnost i građanstvo, pa je izbor tema s kojima se sudionici mogu prijaviti doista raznolik. 

– Odaberite temu koja vam je prirasla srcu i o kojoj možete drugima reći nešto interesantno, novo ili poučno. Predstavite svoj rad, rad svoje udruge, budite dio ovog festivala psihologije – stoji u pozivu Društva. Prijave s temama mogu se poslati do 15. siječnja na email adresu: [email protected], a sve informacije o festivalu možete dobiti na telefon 091/1214-102 ili 099/ 5920-551.

Prošle godine na festivalu su sudjelovali brojni poznati psiholozi i psihijatri iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika do Požege, te druga sveučilišta i brojne zdravstvene ustanove, a skup je otvoren za javnost. I ove godine će pročelnici studija Psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te Katoličkih i Hrvatskih studija predstaviti srednjoškolcima svoje studijske programe.

Izvor:
Foto:

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati