Organizatori VAFI & RAFI festivala po prvi su puta javnosti dali mogućnost da odaberu po jednog pobjednika u tri kategorije VAFI sekcije.

Glasanje je trajalo do 13. lipnja i to putem službene internetske stranice Festivala. Emisije su bile dostupne putem platforme RTL Play, te na kanalima Magic Neta i Prve školske televizije.

>>FOTO Odabrani pobjednici 11. VAFI & RAFI festivala, nagrade odlaze u Sloveniju, Rusiju, Belgiju i Izrael<<

Glasovi publike odlučili su pobjednike VAFI sekcije: u MINI kategoriji „Priča o morskom psu i kitu“ iz Rusije, u MIDI kategoriji hrvatski film „Spavač“ te u MAXI kategoriji „Prvo su došli…“ također iz Hrvatske.

Pozvani su bili i učenici osnovnih te srednjih škola s područja Varaždinske županije i Grada Varaždina da poprate projekcije namijenjene njihovim dobnim skupinama te da svoj glas daju najboljim filmovima.

– Kako je ovogodišnje izdanje Festivala organizacijski bilo potpuno drugačije ako gledamo dosad realizirana izdanja, a cjelokupni program je bio dostupan javnosti online i putem televizijskih emisija, bila je to odlična prilika da uvedemo kategoriju u kojoj pobjednike bira sama publika. Sveukupno smo jako zadovoljni Festivalom i mislim da smo odlično iskoristili sve izazove i pretvorili ih u prednosti. Koliko smo doznali od kolega, mi smo prvi Festival koji je realizirao tako filmski festival, što me posebno veseli jer smo ponovno pokazali inovativnost pri samoj organizaciji – rekao je Hrvoje Selec, direktor VAFI & RAFI festivala.

Zemlja partner idućeg izdanja VAFI & RAFI festivala 2021. godine bit će Srbija, čiji je grad Novi Sad odabran za Europsku prijestolnicu kulture 2021.

Komentari

Komentara