Povežite se s nama

Crna kronika

Pucao psiću sačmaricom u glavu i bacio ga u Dravu

Objavljeno:

- dana

MUČENJE ŽIVOTINJA

Odveo je malog psa na kanal, odmah pokraj Hidroelektrane, izvadio ga iz auta i pucao mu u glavu iz lovačke puške. Hrabri psić je preživio, a njegov vrisak čuli su ribiči. Kada su došli do vode u kojoj se pas borio za život vidjeli su i krivca za ovo neshvatljivo mučenje – auto varaždinskih regstracija lovca iz Lovačkog društva Kobac iz Trnovca Bartolovečkog. Sve ovo dogodilo se u nedjelju ujutro.

 – Dobila sam poziv da je psić ustrijeljen na kanalu kao što su mi i rekli o kome se radi. Odmah sam pohitala prema tamo i vidjela da je psić još živ. Krvario je i borio se u vodi, a kada sam ga uzimala zajedno sa policajkom bio je vidno pothlađen, ali ni u toj agoniji koju je proživljavao nije bio agresivan – ispričala nam je predsjednica Udruge za zaštitu životinja SPAS Gordana Lacko. Kaže, nije prvi put da se lovci na taj način rješavaju pasa i da se nađu mrtva tijela na kanalu.

“vadila sam ga s policajkom iz kanala, ni u agoniji nije bio agresivan”, Gordana Lacko

– To je “kao normalno” kod tih ljudi. Nekome smeta na dvorištu pa se da lovcu da ga riješi – veli Lacko. Psića koji ima samo godinu dana preuzela je čakovečka Udruga prijatelji životinja i prirode. Nazvali su ga Ollie. – On je operiran i preživjet će. Ima prostrijelne rane čeone kosti i sinusa, prostrjelnu ranu prednje lijeve noge u kojoj su mu smrskane kosti pa se na tu nogu ne može oslanjati, kao i ranu na bedru desne stražnje noge – kaže voditeljica čakovečkog azila Aleksandra Hampamer.  Kaže, već su dobili brdo poziva u kojem Olliea ljudi žele udomiti, žele mu pomoći – ali i stati ovakvom ponašanju lovaca na kraj. Kada policija utvrdi identitet lovca koji je htio ubiti Olliea protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu.

Izvor:
Foto: Prijatelji životinja i prirode Čakovec

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje