KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec”, Ženska vokalna skupina KUU Zasadbreg i Ženska vokalna skupina Pučpuljike Čakovec sudjelovale su na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku koji je održan 23. i 24. studenoga.

Ova manifestacija, koju organizira Hrvatski sabor kulture kao krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, u dvodnevnom je programu okupila 28 vokalnih sastava iz 12 hrvatskih županija koji su nastupili u natjecateljskom programu u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava te komornih zborova, kao i u kategorijama slobodnih stilova i žanrova i klasične glazbe.

Međimurske pjevačice odlično su se predstavile pred publikom i budnim okom stručnog povjerenstva – Dražena Kurilovčana, Irene Miholić i Zdravka Šljivca. U kategoriji izvorne pučke glazbe predstavilo se devet skupina, a Kulturno-umjetnička udruga “Društvo žena Gornji Kraljevec” s voditeljicom Julijanom Kočilom, osvojila je treće mjesto i brončanu plaketu.

U kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, u konkurenciji deset najboljih skupina iz cijele Hrvatske, ŽVS KUU Zasadbreg, čija je voditeljica Ivana Tkalec, osvojila je brončanu, dok su Pučpuljike uz voditeljicu Stellu Cimerman osvojile srebrnu plaketu.

Komentari

Komentara