IZVORŽVS Pučpuljike

KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec”, Ženska vokalna skupina KUU Zasadbreg i Ženska vokalna skupina Pučpuljike Čakovec sudjelovale su na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku koji je održan 23. i 24. studenoga.

Ova manifestacija, koju organizira Hrvatski sabor kulture kao krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, u dvodnevnom je programu okupila 28 vokalnih sastava iz 12 hrvatskih županija koji su nastupili u natjecateljskom programu u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava te komornih zborova, kao i u kategorijama slobodnih stilova i žanrova i klasične glazbe.

Međimurske pjevačice odlično su se predstavile pred publikom i budnim okom stručnog povjerenstva – Dražena Kurilovčana, Irene Miholić i Zdravka Šljivca. U kategoriji izvorne pučke glazbe predstavilo se devet skupina, a Kulturno-umjetnička udruga “Društvo žena Gornji Kraljevec” s voditeljicom Julijanom Kočilom, osvojila je treće mjesto i brončanu plaketu.

U kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, u konkurenciji deset najboljih skupina iz cijele Hrvatske, ŽVS KUU Zasadbreg, čija je voditeljica Ivana Tkalec, osvojila je brončanu, dok su Pučpuljike uz voditeljicu Stellu Cimerman osvojile srebrnu plaketu.

Komentari

Komentara

loading...