Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinac Robert Puja iznenadio i rasplakao svoju suprugu Andreju

Objavljeno:

- dana

Ljubav na Špancirfestu

– Ne znam kaj da velim. U šoku sam – jedva je izustila Andreja Milec nakon što je pred brojnim prijateljima svom suprugu Robertu Puji drugi put u životu rekla „da“. 

Iako Andreja i Robert 30. kolovoza slave 10 godina braka, Puja je, potaknut Špancirfestom, odlučio svoju suprugu malo ranije iznenaditi i prirediti joj malo drugačiju godišnjicu. Pod izlikom da ju vodi na kavu, Puja ju je odveo pred gradskog notara Čolu kako bi obnovili bračne zavjete.

Iznenađenje je do kraja ostalo iznenađenje!

Ni kad su došli pred Čolu Andreja nije shvaćala što se događa. Shvatila je tek kad su se pojavili prijatelji i kad je ceremonija započela. Ovog puta je, pred gradskim notarom, svojom devetogodišnjom kćeri Anjom te brojnim svjedocima, svom novom/starom suprugu obećala da će mu kuhati, peglati, prati čarape i nositi pivu dok je tekma, a on njoj da će je, kao i dosad, maziti i paziti, ići u dućan, klofati tepihe i usisavati.

Andreja je svom novom/starom suprugu obećala da će mu nositi pivu dok je tekma, a Robert njoj da će je maziti i paziti, ići u dućan i klofati tepihe

Suza radosnica nije nedostajalo, a u znak njihove ljubavi Čola im je dao prstene povezane dugačkim lancem, a nakon toga su se mladenci, tamburaši i vesela svadbena povorka uputila kroz grad, a pridružili su im se i performeri.

Nakon što su razrezane dvije torte, Puja, inače, predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada “Puma”, je otkrio kako mu je iznenađenje u potpunosti uspjelo.

– Sve je prošlo odlično, baš onak kak’ sam očekivao – rekao je.

Iako je još prošle godine razmišljao kakvu zafrkanciju bi mogao napraviti uz  Špancirfest, na koji način će iznenaditi suprugu palo mu je na pamet samo dva dana prije nego je ceremonija održana.

– Hvala svima koji su mi pomogli da iznenađenje do kraja ostane iznenađenje. Nije lako bilo držati sve to u tajnosti, ni pred Andrejom, a posebno pred našom kćeri Anjom – rekao je Puja.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje