Povežite se s nama

Život i društvo

Pukovnik Ivan Rukljić odlikovan Redom bana Jelačića

Grad Varaždin

Objavljeno:

- dana

Povodom 30. obljetnice osnivanja slavne 104. brigade Hrvatske vojske, u subotu, 8. svibnja, u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održana je svečanost na kojoj je prvom ratnom zapovjedniku brigade, pukovniku Ivanu Rukljiću, uručeno odlikovanje. 

Odlikovanje Red bana Jelačića je uime predsjednika Republike Hrvatske uručio brigadni general Mladen Mikolčević u nazočnosti Dinka Tandare, pomoćnika ministra branitelja te članova Udruge 104. brigade.

Uime građana Varaždina, odlikovanom zapovjedniku obrane grada čestitao je gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, naglasivši veliki značaj varaždinske pobjede u Domovinskom ratu presudne za poslijeratni razvitak grada.

To je potvrdio i brigadni general Mladen Mikolčević u pozdravnom govoru, podsjetivši da je zahvaljujući pobjedi u Varaždinu Hrvatska vojska došla do velikih količina naoružanja, sedam puta više nego je do tada imala.

Odlikovanje Red bana Jelačića jedno je od najvećih odlikovanja u Republici Hrvatskoj koje može primiti vojnik, a dodjeljuje se za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te za osobite vojne zasluge i za zasluge u njihovu ustroju.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!