Povežite se s nama

Međimurje

Puno sudionika na 4. Dunjkovskim rekreativnim igrama kod NK-a “Međimurec”

Objavljeno:

- dana

U subotu, 16. listopada, u organizaciji Udruge žena Dunjkovec na terenu Nogometnoga kluba “Međimurec” održala se manifestacija “Sportski dan” – 4. Dunjkovske rekreativne igre.

Pozivu na druženje odazvao se velik broj mještana, osobito mladih obitelji s djecom, piše Nedelist. Osim toga, sudjelovali su i mnogobrojni članovi i članice Udruge žena Gornji Hrašćan, Udruge žena Slakovec, Udruge Grabanice te Hrastinke.

Predsjednica Udruge Biserka Ganzer na početku se obratila prisutnima zahvalivši im na dolasku. Svima je zaželjela puno sreće u igrama. Manifestaciju je posjetio i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak.

– Zadovoljan sam odazivom natjecatelja. Dajem punu podršku ovakvim događanjima, jer su gibanje, rekreacija i bavljenje sportom od najranijeg djetinjstva izrazito važni – rekao je, nakon čega je službeno otvorio Igre.

Održana su natjecanja u planiranim disciplinama, a najviše su uživala djeca. Posjetitelje je poslužilo i vrijeme. Tako su djeca igrala gumi košarku, gađanje gola nogom, bacanje kolutova, gađanje čunjeva, dok su odrasli uz navedeno odigrali još i pikado.

Udruga žena Dunjkovec zahvaljuje svim sucima koji su korektno vodili natjecanja i zapisivali rezultate. Članice Udruge pobrinule su se da nitko ne bude ni gladan, ni žedan, ujedno ih dodatno počastivši finim, domaćim kolačima. Ovaj projekt realiziran je uz podršku i sufinanciranje Općine Nedelišće.

– Sva prisutna djeca dobila su zlatne medalje za sudjelovanje u igrama – kažu iz Udruge žena Dunjkovec.

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Prelogu: nakon ribolovnog natjecanja, okušali se u pripremanju jela od dravske ribe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi po redu Dani dravske ribe održani su u subotu, 21. svibnja, na prostoru Marine u Prelogu. Riječ je o događaju organiziranom u okviru projekta „Aqua Adventures“, uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Preloga.

Jutarnji sati donijeli su ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga članova sportsko ribolovnih društava s područja Preloga.

Pobjednici po sektorima bili su Filip Horvat (ŠRD Ostriž Cirkovljan), Mladen Hozjak (ŠRD Smuđ Draškovec), Nikola Kutnjak (ŠRD Glavatica Prelog) i Željko Slaviček (ŠRD Smuđ Draškovec), koji je ostvario i najveći ulov od 1586 grama.

Ukupno prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ iz Draškovca, ispred „Ostriža“ iz Cirkovljana, „Glavatice“ Prelog te ekipe „Sloge“ iz Oporovca. Nagrade su najboljima podijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Članovima sportsko ribolovnih društava „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, u pripremanju specijaliteta od dravske ribe pridružili su se i članovi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te ekipa Grada Preloga, koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Okupljenim posjetiteljima Marine podijeljeno je više od 500 porcija jela. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se Andrea i Goran Šafarić.

Programu su se priključili i članovi Nautičkog kluba „Labud“, koji su otvorili svoja vrata te su svi zainteresirani posjetitelji mogli uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. „Dani dravske ribe“ probudili su i dravsko čudovište, Pesjaneka, koji je ipak, ovoga puta, bio dobro raspoložen te su svi posjetitelji mogli iskoristiti priliku i slikati se sa njime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje