Povežite se s nama

Život i društvo

“Pusti otok” Ines Hrain čita se i u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

HIT KNJIGA

Knjiga “Pusti otok” varaždinske spisateljice Ines Hrain izdana je u Sloveniji pod nazivom “Samotni otok”.

– Nakon dugotrajne potrage za inozemnim izdavačem, konačno je moju knjigu prepoznala “Založba Skrivnost” iz Maribora te je objavila u Sloveniji. Prevela ju je poznata prevoditeljica iz Ljubljane Tamara Kranjec, koja inače s više jezika prevodi na slovenski – rekla je spisateljica Hrain te dodala da su slovenske knjižnice pokazale velik interes za taj roman za mlade.

Ove jeseni autoricu očekuje videopromocija u Melbourneu

Prodaja knjiga ići će po slovenskim školama i knjižarama, otkriva spisateljica, a već ima i zakazane termine za promociju knjige po Sloveniji. Knjigu “Pusti otok” prevedenu na slovenski jezik moguće je posuditi u knjižnicama diljem Hrvatske, pa tako i u varaždinskoj Knjižnici i čitaonici “Metel Ožegović”.

Osim uspjeha koji je ostvarila u Hrvatskoj, ali i Sloveniji, autorica otkriva i da je ove jeseni, uz promocije po Hrvatskoj, očekuje i videopromocija u australskom gradu Melbourneu.
– Tamo sam uputila nekoliko svojih knjiga na hrvatskom jeziku, a promociju mi organizira Vladimir Jakopanec, hrvatski književnik iz Australije, tako da će se moje knjige prodavati u našoj dijaspori – izjavila je Ines Hrain, koja vjeruje da će i njezin krimić “Švedska grenčica”, koji je preveden na engleski jezik, biti prepoznat i u drugim državama svijeta.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Planira se gradnja novog pastoralnog centra u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu župnog dvora Župe svetog Vida u Vidovcu započete su aktivnosti oko izgradnje novog pastoralnog centra, u dvorištu župnog dvora.

Obzirom da se sadašnje pastoralne aktivnosti odvijaju u pomoćnoj zgradi u dvorištu župnog dvora, koja je dotrajala te nema uređen sustav grijanja, a i same aktivnosti ograničene su karakteristikama dostupnog prostora, javila se potreba za izgradnjom novog pastoralnog centra.

Inicijativu za izgradnju pastoralnog centra pokrenuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić u suradnji s velečasnim Brankom Švogorom.

U novom pastoralnom centru nalazit će se učionice, kabineti, dvorane, sanitarije, kuhinja, kotlovnica, spremište i uredski prostori.

Novi pastoralni centar od 600 m2 služit će za potrebe župe sv. Vida kao i za razne druge pastoralne susrete i aktivnosti tijekom čitave godine. – Drago mi je da je inicijativa za izgradnju novog pastoralnog centra konačno pokrenuta i mogu samo reći da će Općina Vidovec maksimalno poduprijeti projekt izgradnje. Do sad smo iz proračuna izdvojili 55.000 kuna za izradu projektne dokumentacije. Ovim projektom naši mještani dobit će adekvatne prostorije za vjeronauk i vjeronaučne susrete, prostor za roditeljske sastanke prvopričesnika i krizmanika, susrete mladih kroz čitavu godinu, a bit će na raspolaganju i za Caritas te ostale udruge i pojedince. Vjerujem da će ovaj projekt biti na korist čitave zajednice – istaknuo je načelnik Bruno Hranić.

Navedeni projekt predstavljen je i varaždinskom biskupu mons. Bože Radošu koji je izrazio zadovoljstvo i najavio da će Varaždinska biskupija također poduprijeti projekt izgradnje pastoralnog centra te ujedno napomenuo da pastoralni centar treba služiti svim mještanima u cilju boljeg povezivanja župe i lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

U akciji darivanja krvi u Kaznionici u Lepoglavi prikupljene 64 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Ivanec

Uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja se održala jučer u restoranu „Ivančica“ za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi i sve ostale darivatelje koji su se pridružili akciji darivanja krvi.

Akciji je pristupilo 67 darivatelja, i to 42 muškaraca i 25 žena, te su prikupljene 64 doze dragocjene tekućine. Odbijena su 3 darivatelja.

Prvi puta krv su darovale Ivana Hiržin iz Donje Višnjice i Bunić Emina iz Donje Voće.

Iz Kluba 100+ krv je darovao Franjo Bračko iz Lepoglave koji je prošle godine dobio priznanje za 100 put darovanu krv.

– Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! Najavljujemo iduću akciju u prostorijama GDCK-a Ivanec 16. ožujka od 8:30 do 13:00. Pratite naš kalendar akcija DDK na našim internetskim stranicama. Hvala svima od srca! Vaše društvo Crvenog križa! – poručuju iz ivanečkog Društva Crvenog križa.

Nastavite čitati