Povežite se s nama

Crna kronika

Putem e-maila prijetio državnoj službenici koja je zadužena za njegov nadzor

računalo kompjuter

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. rujna provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina starog 39 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak 27. rujna 2019. iz svog stana u Varaždinu, poslao e-mail poruku službenici zaduženoj za njegov nadzor na temelju sudske presude kojom je osuđen na kaznu zatvora i djelomičnu uvjetnu osudu sa zaštitnim nadzorom, u kojoj joj je, uz niz uvredljivih riječi, uputio i prijeteći sadržaj – objašnjavaju iz DORH-a.

Državno odvjetništvo odredilo je 39-godišnjaku mjere opreza zabrane približavanja oštećenici na udaljenost manju od pedeset metara i zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s njom zbog opasnosti od počinjenja kaznenog djela kojim prijeti, a u slučaju kršenja naloženih mjera opreza one će se zamijeniti istražnim zatvorom.

Crna kronika

Dva mladića upala u kuću trećega u Varaždinu pa ga zbog duga napali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20 i 22 godine.

Sumnja se da su 4. travnja oko 10 sati u Preloškoj ulici u Varaždinu ušli u kuću 21-godišnjaka, gdje su osumnjičeni povremeno boravili. Tom prilikom su ušli 21-godišnjaku u sobu gdje su mu prijetili i tražili povrat novčanog dugovanja. Također su ga fizički napali i otuđili mu televizor i mobitel.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave za kaznena djela razbojništva i iznude nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozila izrazito pijana dok joj je bila ukinuta vozačka pa izletjela s ceste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 18. travnja, oko 12.15, vozačica (53) s područja Općine Gornji Mihaljevec upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,69 g/kg alkohola i u vrijeme dok joj je zbog nakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine rješenjem ukinuta vozačka dozvola.

Vozila je cestom između naselja Pušćine i Gornji Hrašćan, pri čemu brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar). Zbog toga je u zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem vozila te u zanošenju sišla izvan kolnika, gdje je vozilom udarila u drveće.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Protiv vozačice je zbog više počinjenih prekršaja pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati