Povežite se s nama

Život i društvo

Putem javnih radova zaposleno šest osoba koji će uređivati okoliš u Općini Trnovec Bartolovečki

Objavljeno:

- dana

S BURZE NA POSAO

Općina Trnovec Bartolovečki, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Varaždin, osigurala je privremeno zaposlenje za šestero dugotrajno nezaposlenih osoba s područja općine.  

Radi se o privremenom zapošljavanju putem javnih radova u trajanju od šest mjeseci. Privremeno zaposleni obavljat će javne radove na poslovima uređenja zelenih površina te dvaju groblja u općini.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec ističe da je, zahvaljujući dobroj i kvalitetnoj suradnji s HZZ-om, osigurano privremeno stjecanje prihoda osobama kojima je to u ovom trenutku zaista potrebno.

– I ove smo godine, kao i prethodnih, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje omogućili da dio dugotrajno nezaposlenih osoba s područja općine dobije priliku da svojim radom zarade određeni dio sredstava za život. Pomažući dugotrajno nezaposlenima, radimo i na uređenju okoliša jer će upravo oni raditi na tim poslovima. Javni radovi započinju ovih dana i uskoro će se rezultati njihovog rada vidjeti na izgledu javnih površina – kaže načelnik Šamec.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!