Povežite se s nama

Život i društvo

Putem javnih radova zaposleno šest osoba koji će uređivati okoliš u Općini Trnovec Bartolovečki

Objavljeno:

- dana

S BURZE NA POSAO

Općina Trnovec Bartolovečki, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Varaždin, osigurala je privremeno zaposlenje za šestero dugotrajno nezaposlenih osoba s područja općine.  

Radi se o privremenom zapošljavanju putem javnih radova u trajanju od šest mjeseci. Privremeno zaposleni obavljat će javne radove na poslovima uređenja zelenih površina te dvaju groblja u općini.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec ističe da je, zahvaljujući dobroj i kvalitetnoj suradnji s HZZ-om, osigurano privremeno stjecanje prihoda osobama kojima je to u ovom trenutku zaista potrebno.

– I ove smo godine, kao i prethodnih, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje omogućili da dio dugotrajno nezaposlenih osoba s područja općine dobije priliku da svojim radom zarade određeni dio sredstava za život. Pomažući dugotrajno nezaposlenima, radimo i na uređenju okoliša jer će upravo oni raditi na tim poslovima. Javni radovi započinju ovih dana i uskoro će se rezultati njihovog rada vidjeti na izgledu javnih površina – kaže načelnik Šamec.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje