Povežite se s nama

Međimurje

“Quiz night”, grudanje i ljubavni okršaj

Objavljeno:

- dana

NUM ZIMSKE IGRE

Spretnost, brzinu, snalažljivost i hrabrost morat će pokazati sudionici “NUM zimskih igara”, koje započinju ovog petka, 18. prosinca.

Naime, Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave osmislila je bogat program aktivnosti za sljedeća dva mjeseca s ciljem upotpunjavanja slobodnog vremena mladih sa šireg područja. Tako će u petak uslijediti deset natjecateljskih igara za ekipe sastavljene od četiri člana u lepoglavskom Domu kulture, a 27. prosinac rezerviran je za skraćeno, božićno izdanje “Quiz nighta”.

– S prvim snijegom dolazi vrijeme za veliki snježni okršaj u lepoglavskom parku. Strateška bitka u grudanju i natjecanje u kreiranju najvećeg snjegovića igre su u kojima će, osim standardnih ekipa, vještine odmjeriti i „obiteljske“ ekipe  – poručuju iz NUM-a.

Izložba kovanica i novčanica iz 20-ak svjetskih zemalja bit će otvorena 22. siječnja. Dvomjesečne aktivnosti zaključit će veliki ljubavni okršaj dva dana prije Valentinova, u kojem će parovi imati priliku pokazati koliko dobro poznaju svog partnera. 

Za sve aktivnosti organizatori su pripremili vrijedne nagrade sponzora. Cijeli je program nastao unutar projekata Info-centra za mlade Lepoglava i Next Step, a temelji se na volonterizmu, tako da organizatori pozivaju sve koji žele doprinijeti provedbi ovog programa u praksi da im se jave te se priključe organizacijskom timu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje