Povežite se s nama

Moda i ljepota

Rabljeno je “in”: Super krpice za malo kuna

Objavljeno:

- dana

POVOLJAN SHOPPING

Košulje, hlače, suknje, tunike, veste, kaputi, čizme, balerinke, torbe… 

Nema toga što se nije moglo pronaći na prvom Varaždinskom sajmu rabljene odjeće i obuće za odrasle održanom u nedjelju u hotelu Turist. Ponuda je bila raznolika, a cijene povoljne, od pet kuna naviše, ovisno o tome koliko se koja “stvarčica” nosila.

Od pet kuna nadalje, novo, nošeno… 

– Najskuplja stvar koju imam je 60 kuna, a imam i punu kutiju stvari na akciji, za samo pet kuna. Neke su nošene, a neke skroz nove, poput ove košulje koja još ima etiketu – pokazivala nam je prodavačica koja je imala pune ruke posla od prodaje hlača, haljina, majica i ostalih artikala sa štanda brojnim mušterijama, a tako je bilo na gotovo svakom štandu.

Balerinke su se mogle kupiti za 20 kuna, majice za 10 do 15, kao i traperice, muške i ženske, a pronašli smo i jedan očuvan Fishbone kaput koji se prodavao za – 50 kuna. Svašta se moglo pronaći i povoljno kupiti, no trebalo si je uzeti vremena, obilaziti štanove i – tražiti. Priznala nam je to i mještanka Sračinca, koja je na sajam došla sa svojom snahom.

Prvi Varaždinski sajam rabljene odjeće i obuće za odrasle u nedjelju Turistu premašio je sva očekivanja

– Kupili smo majice, hlače, jakne… Potrošili smo 100 kuna, a napunili cijelu vrećicu! Isplati se kupovati, no treba tražiti – rekla je mještanka Sračinca koja kaže da bi takvih sajmova trebalo biti češće. I bit će ih, najavljuju organizatorice Tihana Glavica i Nataša Hutinski. Nakon uspješno organiziranih sajmova rabljene odjeće, obuće i opreme za djecu od rođenja do 12 godina, odlučile su, na poticaj mnogobrojnih majki, organizirati sajam rabljene odjeće i obuće za odrasle.

– Interes prodavača i kupaca nas je stvarno iznenadio. Samo tjedan dana od kad smo oglasili da ćemo organizirati sajam popunili smo sva mjesta i mnoge zainteresirane za prodaju morali smo odbiti. Prvi sajam okupio je 70-ak prodavača, a od kad smo otvorili vrata kupaca je sve više i više – zadovoljne su organizatorice koje će ubuduće izmjenjivati sajmove: za djecu i odrasle. MODA Kupovina rabljene odjeće, obuće i modnih dodataka sve je popularnije među Varaždinkama

Isplati se četvrtkom i subotom “pročeprkati” i na sajmištu

Proljetna jakna za 20 kuna, traperice za 10, a majica za samo pet kuna. Je li to moguće? Da, ako ste prošlog četvrtka u šopingu bile na varaždinskom sajmištu. Iako će rijetko koja javno priznati da kupuje nošeno, kupovina rabljene odjeće i obuće među Varaždinkama je u posljednje vrijeme sve popularnija. Sve je više pripadnica ljepšeg spola koje četvrtkom i subotom zaviruju u ponudu varaždinskog buvljaka pod mostom na Banfici” u potrazi za košuljom, majicom, haljinom, jaknom ili torbom kojom će, za malo kuna, upotpuniti svoj styling.- Nedavno sam si kupila super hlače, skoro nove, marke Max Mara za 15 kuna – otkrila nam je Varaždinka koja, zapravo, prodaje odjeću na sajmištu, no ponekad zna i sebi nešto kupiti. Svoje ime i prezime nije željela otkriti, no ističe kako se uvijek treba cjenkati.- Tada se cijena može još više spustiti i majica, hlače, sako ili košulja s potpisom kupiti za tri, četiri kune – otkrila je. No, i bez cjenkanja cijene odjeće na sajmištu su pristupačne, a jedan od hit artikala u četvrtak bio je ženski sako. Ponuda je bila velika, a ljubiteljice sakoa mogle su birati između mnoštva modela, ali i popularnih modnih marki. Nažalost, ne i veličina jer ono što smo pronašli uglavnom su bili mali brojevi. Tako smo u gomili svega i svačega uspjeli pronaći sivi ženski sako marke Tally Weijl po cijeni od – 20 kuna! Oni marke s’Oliver, Esprit ili Amadeus bili su 10 kuna skuplji. Zlobnice će reći da je to sve “preskupo” s obzirom da su se za 20 kuna u četvrtak na sajmištu mogle pronaći moderne, ženske proljetne jakne ili pončo, a povoljne su bile i veste.- Danas je kod mene posebna akcija na veste, za koju god se odlučili cijena joj je 10 kuna – mamila je kupce prodavačica. Dakle, na sajmištu se može pronaći dobra i kvalitetna roba, samo treba tražiti. Bez dobre volje i stprljenja neće biti povoljnog šopinga na varaždinskom buvljaku.

Izvor:
Foto: Siniša Sović/Ivan Agnezović

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje