Povežite se s nama

Međimurje

Rad Anamarije Špicar bit će izložen u Lisinskom

Objavljeno:

- dana

Na natječaju “Radost slikanja uz glazbu”, kojeg je raspisala Hrvatska glazbena mladež, sa svojim radovima sudjelovale su i učenice Graditeljske škole Čakovec Lucija Višnjić (mentor Andrija Večenaj), Donatela Novinić (mentorica Vesna Osojnički) iz 3. c razreda te Anamarija Špicar, Karla Korunek i Ema Plevnjak (mentor Petar Križnar). iz 2. c razreda. Interes za ovaj natječaj bio je iznimno velik: na adresu Hrvatske glazbene mladeži pristiglo čak 1070 likovnih samostalnih radova i dva skupna rada. Tema natječaja bila je glazba iz filma “Ratovi zvijezda”. Tročlani ocjenjivački sud sve je radove pregledao, ocijenio i dodijelio nagrade najuspješnijima te je odabrao stotinjak radova za izlaganje na izložbi koja će se otvoriti u predvorju koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 5. travnja, u sklopu manifestacije “Tjedan glazbe za mlade”. Među odabranim radovima je i rad Anamarije Špicar.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje