Povežite se s nama

Život i društvo

Radelić i Rojnik u Varaždin će dovesti Elvisa Presleyja!

Objavljeno:

- dana

DIREKTNO IZ WALESA

U Varaždinu bi se već sljedeće godine, a najkasnije 2016., mogli slijevati deseci obožavatelja kralja rocka Elvisa Presleyja.

Otkrili su to ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik i varaždinski dogradonačelnik Vjeran Radelić koji su ovaj vikend bili u južnom Walesu. Točnije, bili su u Porthcawlu na Elvisovom festivalu, za koji organizatori ističu da je najveći takav festival na svijetu.

Stotine programa

U tri dana održavanja festivala, od 26. do 28. rujna održano je više od 100 programa, koje su pratile stotine Elvisovih obožavatelja. Najuzbudljivije je bilo na natjecanju imitatora pod nazivom “Elvies”, za koje organizatori tvrde da je najprestižnije natjecanje u svijetu posvećeno kralju rocka.

No kako su Roynik i Radelić uopće stigli na festival u južnom dijelu Walesa i otkud ideja da se festival posvećen kralju rocka održi i u gradu baroka?

– Organizatori iz Porthcawla žele da se u ovom dijelu Europe održi još jedan festival posvećen Elvisu. S tim prijedlogom stigli su u Regionalni ured sjeverozapadne Hrvatske u Bruxellesu. Ured im je preporučio Varaždin – otkrio je Roynik.

Ubrzo su ih kontaktirali i izrazili želju da dođu u Varaždin kako bi provjerili je li riječ o gradu koji bi bio pogodan za takav događaj. – Došli su ovamo za vrijeme Špancirfesta i, eto, sada su nas pozvali da dođemo u Wales. Tako da vjerujemo da je održavanje Elvisovog festivala u Varaždinu gotova stvar. Ako ne sljedeće, onda 2016. godine – rekao je Roynik.

Velika posjećenost

Velika posjećenost festivala je velški Porthcawl visoko pozicionirala na europskoj turističkoj karti, pa ne čudi da i Varaždin u takvom događaju vidi dobru priliku za širenje svoje turističke ponude. Upravo zato je s Rojnikom na put krenuo i dogradonačelnik Vjeran Radelić.

– Vjerujemo da bi festival u Varaždin doveo veliki broj posjetitelja, što bi pridonijelo našoj već i sada raznolikoj turističkoj ponudi. Imamo Varaždinske barokne večeri, Špancirfest, ali i Trash Film Festival koji privlači specifičnu vrstu publike. Tako da smatram bi se festival povećen kralju rocka dobro uklopio, pri čemu bismo opet privukli drugačiji tip posjetitelja – ističe Radelić.

Je li i on jedan od Elvisovih fanova, zanimalo nas je. – Cijenim i volim Elvisovu glazbu, koju sam slušao u mlađim danima – rekao nam je dogradonačelnik i otkrio da su mu najdraže njegove pjesme Suspisuos mind i In the ghetto.

Inače, u tri dana Porthcawl posjeti oko 30 tisuća Elvisovih fanova iz cijeloga svijeta.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Život i društvo

MK Sjeverozapad poziva na subotnji blagoslov motora i moto susret

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

MK Sjeverozapad organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret je na rasporedu u subotu, 27. travnja, a početak je u 13 sati. Blagoslov motora je u 15 sati kod crkve u Petrijancu.

Druženje će se održati na prostoru LD Fazan, u Optujskoj ulici u Varaždinu.

– I ove godine planiramo kao i prethodnih…. blagoslov motora nakon kojeg slijedi moto susret. Besplatan grah i live rock. Prihod ide u humanitarne svrhe. Organiziran je kamp za šatore i grijani prostor za spavanje – poručili su iz MK Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje