Povežite se s nama

Ostali sportovi

Radelić: Nisu bili dovoljno uporni

Objavljeno:

- dana

GRAD VARAŽDIN FINANCIRA STAZE NA BAZENU SVIMA OSIM PLIVAČKOM KLUBU VARAŽDIN

Varaždinski klubovi i sportske udruge koje koriste bazene ove će ih godine koristiti bez naknade. Gradski bazeni primili su donaciju od Grada Varaždina u visini od 142.500 kuna i naknadu za korištenja staza neće naplaćivati Plivačkom klubu Barok, Klubu podvodnih aktivnosti Drava, Vaterpolo klubu Garestin  te Hrvatskom plivačkom savezu osoba s invaliditetom i njihovoj Školi plivanja za djecu s teškoćama u razvoju. Naknadu za plivačke staze će i dalje plaćati Plivački klub Varaždin. To je zapravo i jedini klub kojeg Grad Varaždin nije odlučio financirati.

– Nisu bili dovoljno uporni– objašnjenje je dogradonačelnika Vjeran Radelić  zašto samo taj klub, u kojem pliva 40 malih i mladih plivača, nije dobio besplatne staze tj. staze koje bazenima plaća Grad. To objašnjenje čuli smo nakon što je jučer na tribinama varaždinskih bazena s ponosom predstavio donaciju klubovima. A s ponosom zato što je ideja pomoći iz gradske kase vodenim klubovima krajem 2013. godine pred donošenje proračuna  za 2014. došla iz varaždinskog SDP-a. – Znam da su nas jedine zaobišli, a zašto se to dogodilo stvarno ne mogu shvatiti. Imamo 40 djece koji aktivno treniraju na bazenima, a neki od njih postigli su i zavidne rezultate – kaže predsjednik ne-upornog kluba Marko Srdarević.

Situacija do sada bila neizdrživa,  a članarine neće smanjivati

Klubovima na bazenu (osim naravno PK Varaždin) ova donacija je , naravno, dobrodošla. Kako su nam svi po redu i potvrdili dosadašnja situacija bila je neizdrživa, pa stoga i neće smanjivati iznos članarina. – Naša godišnja članarina je iznosila 600 kuna, a za jedan trening od dva sata u dvije staze smo trebali izdvojiti 400 kuna. Tako da ih ne mislimo smanjiti– rekao nam je Tomislav Tkalčec iz KP  Drava u kojem aktivno trenira 40 plivača i ronioca. Kod istog iznosa članarine ostat će i vaterpolisti kojih ima 40. – Mi smo se do sada jedva pokrivali s tih 200 kuna mjesečno – objasnio je Luka Šmic.

“Po 15,16 djece je plivalo u jednoj traci. Bilo je i ozljeda”, Frane Ćirak, PK Barok

Puno većih problema do sada imao je i veći klub – Barok. – U jednoj pruzi do sada smo imala 15 ili 16 djece tijekom treninga, a neka su se djeca i ozljedila tijekom treninga.. Takvi su uvjeti trajali od početka studenog pa sve do početka veljače. Ovo će nam pomoći da normalno funkcioniramo. Mjesečno smo za bazen morali izdvojiti 20 tisuća kuna –  veli Frane Ćirak iz Baroka. U tom klubu trenira čak 170 djece, a njih 50 aktivno se natječe. Mjesečna članarina u tom klubu neće se smanjivati. – Neke grupe treniraju čak i šest puta tjedno po tri sata – naravno kombinirano mokro – suhi trening  što zanči da su treneri s njima i po 80 sati mjesečno, a trening stoji tri kune po satu. Povećat ćemo kvalitetu – objasnio je Ćirak.

Donaciju je primili i škola plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju tj. jedan dan u radnom tjednu u malom bazenu po dva sata dnevno. – To je za tu djecu velik događaj. Voda je za njih terapija, a ne samo rekreacija, a sve ima i socijalni karakter – druže se međusobno kao i sa pomagačima – pojasnila je Višnja Bunić, voditeljica škole plivanja.

O PLIVANJU I ZAŠTO JE VAŽNO

Radelić: Sve je više pretile djece
U Gradu aktivno trenira preko 3500 mladih sportaša u 115 sportskih udurga. Plivanje je četvrta najpopularnija sportska aktivnost u svijetu. Djeca je rađaju iz vodenog medija i cijeli život uživaju u vodi. To je zdrava aktivnost koja može trajati cijelog života. Redovno plivanje povećava izdržljivost, jača mišiće i kardiovaskularni sustav. Nažalost, sve je više pretile djece i mladih zbog loše prehrane i nezdravih prehrambenih navika, a plivanje je odlično za sagorjevanje kalorija. Izuzuzetno smo sretni što ćemo omogućiti i na ovaj način dijelom pomoći stvaranju zdravih i vitalnih generacija. Od malena im usaditi naviku da idu na bazen – rekao je na Gradskim bazenima dogradonačelnik Vjeran Radelić.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje