Povežite se s nama

Crna kronika

“Radnici Parkova uređivali vrtove Čehoku, Vitezu, Mačeku i Benkoviću”

Objavljeno:

- dana

AFERA PARKOVI

– Roba iz rasadnika koja se uzimala sađena je kod privatnih osoba, a mogu reći da takve biljke nisu sađene na zelenim površinama grada Varaždina jer se tamo te vrste ne sade. One su završavale u privatnim vrtovima osoba bliskih direktoru Miljenku Ptičeku. Radnici Parkova radili su kod Ivana Čehoka, kod načelnika policije Viteza, Ratka Mačeka na Varaždinbregu, Benkovića iz Porezne i još nekih ljudi koji meni nisu poznati. Ja nisam trebala znati da se ti poslovi obavljaju već samo oni kojima se naložilo da to rade. Međutim, o svemu se u tvrtki otvoreno pričalo – svjedočila je danas na varaždinskom Županijskom sudu zaposlenica Parkova koja je od 2003. do 2008. bila poslovođa održavanja zelenih površina Sonja Kušter.

Dodala je kako ti poslovi nisu bili naplaćeni od tih osoba kao ni roba koja je na kraju fakturirana na zelene površine tj. Grad Varaždin.

Kušter je prva u nizu od trideset svjedoka koja je dala iskaz u sudskom postupku protiv bivšeg direktora Miljenka Ptičeka kojeg se tereti za više zloupotreba položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju i poticanju na krivotvorenje službene isprave, između ostalog i za to da su djelatnici Parkova brali grožđe u njegovu vinogradu, ali i da je s drugim osobama u svom privatnom aranžmanu jeo i pio na račun Parkova u restoranu Aquacity. Parkove je, sumnja se, svime time oštetio za više od milijun kuna.

Obrana Miljenka Ptičeka prigovorila je vjerodostojnosti svjedokinje Kušter jer je, između ostalog, “govorila o činjenicama koje je saznala ogovorom”.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Na Korzu u Varaždinu dvojica pokušali opljačkati trgovinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 3. prosinca, oko 17.30 sati u trgovini na Trgu kralja Tomislava, popularnom Korzu, u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca, počinili su tešku krađu u pokušaju.

Navedeni su ušli u trgovinu te je jedan od njih započeo razgovor s prodavačicom u namjeri odvraćanja pažnje, dok je drugi za to vrijeme prišao pultu s blagajnom, istu otvorio i pokušao uzeti novac, javila je policija.

U tome ga je spriječila prodavačica koja je došla do blagajne i zatvorila je te pokušala muškarce onemogućiti u bijegu iz trgovine. Isti su je pritom izgurali s vrata i udaljili se u nepoznato.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Sračinec: presretač zaustavio vozača s 2.66 promila, prijeti mu trajno poništenje vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U subotu, 4. prosinca, oko 20.30 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, policijski službenici mobilnog tima prometne policije „presretač“ zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 47-godišnjak, javila je PU varaždinska.

Nadzorom je utvrđeno da je vozilu istekla valjanost prometne dozvole i obavezno osiguranje vozila te da nije u roku 15 dana odjavio vozilo i vratio registarske pločice.

Također je utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola od 2.66 g/kg te da mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Isto tako je utvrđeno da je isti recidivist u činjenju istovrsnih prometnih prekršaja.

Zbog svega navedenog, zadržan je u prostorijama policije do otrježnjenja, nakon čega je uhićen i uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom izricanja kazne zatvora. Isti je nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje, pušten na slobodu te će se provesti redovni prekršajni postupak.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 62.700 kuna, kazna zatvora u trajanju do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima istome će se odrediti 12 negativnih prekršajnih bodova, zbog čemu mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje