Povežite se s nama

Međimurje

Radost u župi s više rođenih nego umrlih

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

U posjetu Župi Sv. Juraj na Bregu boravili su djelatnici, profesori i prorektori te rektor dr. sc. Željko Tanjić iz Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Svi oni tijekom dvodnevnog razgledavanja Međimurja upoznali su bogatu prošlost u gradu Zrinskih i Međimurju, njegove vrijedne ljude te ljepotu prirode. S velikim zanimanjem upoznali su Donje Međimurje, a potom ih je put vodio u razgledavanje njegova brdovitog dijela. Najbolji početak za to je zasigurno bila Župa Sveti Juraj na Bregu, zbog bogate prošlosti te najvišeg vrha Međimurja. Župnik vlč. Puškadija u crkvi je srdačno pozdravio prisutne te ih ukratko upoznao s prošlošću župe kojom rukovodi. Domaći župnik je u svojem obraćanju okupljenima posebno istaknuo da ona u sadašnjosti ima više rođenih nego umrlih te da samim time Župi predstoji svijetla budućnost. Potom su razmijenjeni darovi između župnika Puškadije, koji je rektoru poklonio pretisak Darovnice Nikole Zrinskog Sigetskog, CD lokalnoga župnog zbora i ciglicu kao suvenir Župe Sv. Juraj na Bregu. Rektor je u ovoj prigodi poklonio Župi knjigu “Rektorski lanac Hrvatskoga katoličkog sveučilišta” i druge darove. Zajedničkom fotografijom ovjekovječen je ovaj susret ispred slike Gospe Lauretanske. Potom je izmoljena posvetna molitva, a na kraju susreta zapjevala se i pjesma na čast Majci našoj. Inače, u ovoj župi pjevalo se i u nedjelju, 25. rujna. Naime, ove godine održane su druge po redu Varaždinske barokne večeri u župnoj crkvi sv. Jurja mučenika u Lopatincu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Udruga umirovljenika Prelog poziva slavljenike zlatnog i dijamantnog pira da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz Udruge umirovljenika Prelog obavještavaju sve članove da članarine za 2022. godinu mogu uplatiti u prostorijama Udruge svakog utorka i četvrtka od 8 do 11 sati.

– Ukoliko ste u nemogućnosti doći zbog starosti ili bolesti, članarinu za vas može uplatiti bilo koja vama bliska osoba. Povjerenici Udruge naknadno će sakupljati preostale članarine kada se epidemiološka situacija poboljša.

Također, pozivaju se svi koji su ili će u razdoblju od 4. travnja 2021. do 17. travnja 2022. godine proslaviti 50. i 60. godišnjicu braka da nam se jave na broj telefona: 099/213-4698.

Sve obavijesti za izlete, druženja i ostala događanja koja ćemo imati tijekom godine pratite putem naših društvenih stranica na Facebooku i oglasnim pločama Udruge u okolnim naseljima – javljaju iz preloške Udruge.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mališani iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića “Cvrčak” posjetili PU međimursku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U jutarnjim satima u utorak, 18. siječnja, u posjet Policijskoj upravi međimurskoj stiglo je dvadesetak mališana iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića „Cvrčak“ sa svojim odgojiteljicama.

Na ulazu u zgradu Policijske uprave male goste i njihove tete dočekala je policijska službenica za Odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu.

Za djecu je bio pripremljen niz zanimljivih sadržaja. Uz šetnju prostorima zgrade Policijske uprave upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

U šalter sali Policijske uprave službenica Odjela za upravne poslove, prezentirala je svrhu i izgled osobnih dokumenata; osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu. Potom su obišli prostorije za zadržavanje koje su kod njih pobudile bujnu maštu i potaknule vesele komentare, kažu u PU međimurskoj.

U sportskoj dvorani Policijske uprave dočekao ih je policijski sportski trener, od kojeg su doznali na koji način policijski službenici održavaju dobru fizičku kondiciju te su isprobali pravi policijski trening. Bilo je tu zagrijavanja trčanjem, vježbanja gardova, pa čak i elemenata nogometa. Na kraju druženja sportski trener mališanima je podijelio prigodni promotivni materijal nabavljen sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca – privjeske.

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, pomagala i službeni motocikl, koje koriste u svom svakodnevnom radu te su im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan.

Vrlo im je zanimljiva bila oprema koju koristi Interventna jedinica policije, osobito zaštitne kacige, štitovi i „ovan“ koji se koristi za razvaljivanje vrata, a ništa manje i službeni policijski motocikl, pa su mnogi od njih iskoristili priliku i sjeli na njega uz neizbježno fotografiranje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje