Povežite se s nama

U fokusu

Nakon sukoba, radovi na uvođenju etažnog grijanja u Zagrebačkoj ulici 17 ipak su počeli

Objavljeno:

- dana

SLUČAJ ZAGREBAČKA 17

– Nismo htjeli spriječiti radnike da uđu u zgradu u Zagrebačkoj 17 prošlog ponedjeljka, jer mi za to nemamo ni ovlasti.

Željeli smo samo upozoriti kako ova zgrada nema potrebnih 90 % za uvođenje etažnog grijanja – rekla je Ljerka Kovač Mioč, stanarka spomenute zgrade. 

Za prelazak na etažno ponovno treba 100 % potpisa stanara

Podsjećamo, ona se, zajedno s još nekolicinom stanara koji su protiv etažnog, prošlog ponedjeljka ispred ulaza u tu zgradu verbalno sukobila s nekolicinom stanara koji su za uvođenje etažnog, pa planirani radovi tog jutra nisu počeli.

– Mi koji smo protiv uvođenja etažnog grijanja preko odvjetnika smo zatražili da se radovi obustave dok ne završe svi istražni postupci vezani uz autentičnost prikupljenih potpisa potrebnih za prelazak na etažno, no taj je prijedlog prošli tjedan odbijen – doznali smo od Kovač Mioč.

– Uredba, kojom je utvrđeno da je potrebno sakupiti 90 % suvlasničkih potpisa, stavljena je izvan snage – upozorio nas je čitatelj iz Prešernove ulice

Inače, nakon teksta o sukobu stanara u Zagrebačkoj 17 zbog etažnog, javio nam se čitatelj iz zgrade u Prešernovoj ulici, koja je isto priključena na kotlovnicu Vartopa u Zagrebačkoj ulici.

– Uredba, kojom je utvrđeno da je potrebno sakupiti 90 % suvlasničkih potpisa, stavljena je izvan snage. Od 30. lipnja ove godine za odvajanje zgrade iz sustava centralne kotlovnice potrebno je sakupiti 100 % suvlasničkih potpisa – izvjestio nas je čitatelj Darko Levačić.

No, pitanje je hoče li to utjecati na slučaj Zagrebačke 17, gdje su se potpisi za prelazak na etažno prikupljali prije 30. lipnja.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Varaždin: počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje