Povežite se s nama

Međimurje

Za radove na viničkim kurijama, burgu i crkvi 550.000 kuna

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

Općina Vinica i Ministarstvo kulture sklopili su Ugovor o raspodjeli financijskih sredstava na zaštiti kulturnih spomenika s područja Općine. 

Na kuriji Patačić, kuriji Dolanski, župnoj crkvi sv. Marka i Starom gradu – Viničkom burgu ove će se godine izvoditi radovi u ukupnoj vrijednosti od 550.000 kuna. Konkretno, na kuriju Patačić ove će se godine utrošiti 300.000 kuna, na kuriju Dolanski 80.000 kuna, na župnu crkvu 100.000 kuna te na Stari grad 70.000 kuna.

Počeli radovi na kuriji Dolanski

– Ta je sredstva osiguralo Ministarstvo kulture kroz raspisane natječaje. Radovi na kuriji Dolanski započeli su 18. kolovoza te će se tamo izvršiti djelomična sanacija krovišta, a napravit će se i konzervatorski elaborat. Početak ostalih ugovorenih radova očekuje se ovih dana – izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac. 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje