FOTOIlustracija

U infrastrukturu općine Martijanec u dvije je godine uloženo 18 milijuna kuna. Ulaganja se nastavljaju te je u ovom trenutku aktualno nekoliko projekata u raznim fazama izvršenja.

Završena je druga faza rekonstrukcije javne rasvjete – drveni su stupovi na županijskim cestama zamijenjeni betonskima, a klasične je lampe zamijenila led rasvjeta.

Posao je odrađen u suradnji s ludbreškim pogonom HEP-a.

Treća, završna faza modernizacije javne rasvjete nastavit će se sljedeće godine, kad će se na području cijele Općine obaviti izmjena stupova i uvesti LED javna rasvjeta.

Cijeli projekt izmjene javne rasvjete vrijedan je 425.297 kuna, od kojih će veći dio, 240.000 kuna, financirati Ministarstvo regionalnog razvoja.

Općina Martijanec sudjeluje s 157.797 kuna, dok preostali dio otpada na troškove dokumentacije.

Osim toga, postavljene su i nove table s nazivima svih ulica na području Općine, što je stajalo ukupno 13.000 kuna.

Budući da Martijanec aktivno radi na vlastitom turističkom potencijalu, ovih je dana završeno stvaranje preduvjeta za razvoj ciklo i etno turizma – završena je dokumentacija odvojka koji spaja naselja Slanje i Rivalno s Gornjim Martijancem u vrijednosti od 38.750 kuna.

– Osim što odrađujemo projekte kojima modernom infrastrukturom „dovodimo“ Martijanec u mjesto za život primjereno 21. stoljeću, istovremeno radimo na kapacitetima za budućnost. Modernizacija Općine jednaki je kapital za mještane, ali i za turiste koji već otkrivaju Martijanec kao ugodnu destinaciju ruralnoga i etno turizma. Nama se ne žuri, odlučili smo prioritet staviti na kvalitetu, što je u startu vjerojatno sporije, ali u konačnici značajno isplativije – istaknuo je Dražen Levak, načelnik Općine Martijanec.

Ovih je dana održan i sastanak općinskih čelnika s mještanima zainteresiranima za uključivanje u turističku djelatnost, kojemu se odazvalo 15-ak Martijančana.

Za početak je dogovoreno stvaranje destinacijskog brend okvira i osmišljavanje originalnog općinskog suvenira.

Komentari

Komentara

loading...