Povežite se s nama

Međimurje

Rampe na opasnoj pruzi u Središću tek 2019. godine

Objavljeno:

- dana

OČITOVANJE HŽ-a

Tvrtka koja upravlja željezničkom infrastrukturom HŽ-a ovih dana se napokon očitovala o svojim planovima za postavljanje rampe na opasnom cestovno-pružnom prijelazu u Murskom Središću.

Podsjećamo, na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Frankopanskoj ulici 24. siječnja došlo je do naleta vlaka na osobni automobil. Prometnu nesreću su vozačica i maloljetna putnica tek pukim čudom preživjele. HŽ u spomenutom očitovanju navodi da je postavljanje rampe u planu 2019. godine. S tim je rokom Grad tek djelomično suglasan. Naime, na zadnjem stručnom kolegiju gradonačelnika istaknuto je da će Grad Mursko Središće dodatno od HŽ Infrastrukture zatražiti i inzistirati da se postave svjetlosni prometni znakovi upozorenja koji najavljuju nailazak vlaka prugom.

– Upravljanje prugama poput ove koja prolazi Murskim Središćem nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave. Stoga je HŽ dužan propisane svjetlosne prometne znakove financirati i postaviti o svome trošku – naglasio je gradonačelnik Dražen Srpak. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje