Povežite se s nama

Život i društvo

Raskrižja nepregledna, treba postaviti prometna zrcala!

Objavljeno:

- dana

BRZA REAKCIJA

Na teren su izašli službenici PU varaždinske, iz koje je upućena inicijativa Općini Trnovec Bartolovečki da se na oba raskrižja postave prometna zrcala, a u Varaždinskoj ulici u zoni raskrižja s Ulicom kralja Tomislava smanji ograničenje brzine na 40 kilometara na sat

Da se problemi mogu riješiti brzo, pokazali su čitateljica Regionalnog tjednika iz Trnovca Bartolovečkog i službenici PU varaždinske. Naime, čitateljica, koja je zamolila da ne objavljujemo njezine podatke, nedavno je upozorila na nepreglednost na dvama raskrižjima u Trnovcu Bartolovečkom.
Slaba preglednost

– Na prijelazu iz Ulice Ruđera Boškovića i Dravske u Ulicu kralja Tomislava ne vidi se ide li automobil iz suprotnog smjera. Isto tako, na tom dijelu nema znaka “Stop” koji je bio, ali je uklonjen, pa vozači ne uzimaju u obzir kad iz sporedne ulice izlaze na glavnu, a i na uglu je kafić, pa bi bilo dobro da se postavi zrcalo da se vidi tko dolazi iz suprotnog smjera – predložila je čitateljica i upozorila na još jedno nepregledno raskrižje: izlaz iz Ulice kralja Tomislava na Varaždinsku ulicu, koja je cesta s prednošću prolaza.

– Prilikom izlaska s vozilom iz Ulice kralja Tomislava na Varaždinsku uopće se ne vidi dolazi li netko s lijeve strane – objasnila je čitateljica i apelirala na odgovorne da riješe ove prometne probleme u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Temeljem njezinih navoda, a nakon našeg upita, policijski službenici PU varaždinske odmah su reagirali i izašli na teren.

– Utvrđeno je da je na raskrižju Ulice Ruđera Boškovića i Dravske ulice postavljen znak “Stop”, no s obzirom na to da je zbog konfiguracije okoliša vozačima koji se uključuju iz Boškovićeve ulice u Dravsku smanjen kut preglednosti, PU varaždinska uputila je inicijativu Općini Trnovec Bartolovečki za postavljanje prometnog zrcala na navedenom raskižju – izvijestili su iz PU varaždinske, koja je inicijativu za postavljanjem prometnog zrcala, ali i ograničenjem brzine uputila Općini i zbog drugog raskrižja na koje je upozorila čitateljica.

– Uvidom u stanje na terenu utvrđeno je da je vozačima koji se uključuju iz Ulice kralja Tomislava u Varaždinsku ulicu također smanjen kut preglednosti. Vezano uz navedeno, upućena je inicijativa Općini Trnovec Bartolovečki radi postavljanja prometnog zrcala i na navedenom raskrižju, te smanjenje ograničenja brzine Varaždinskom ulicom u zoni raskrižja s Ulicom kralja Tomislava na 40 kilometara na sat – izvjestili su iz PU varaždinske.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Tjedan započinjemo pretežno sunčano, od srijede danju osjetno toplije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj novi tjedan započeti pretežno sunčano, s time da je ujutro i prijepodne velika mogućnost mjestimične pojave magle.

Minimalna temperatura zraka u Varaždinu u Čakovcu kretat će se od 1 do 4, a maksimalna od 14 do 16 °C.

U danima koji slijede u unutrašnjosti će se povremeno pojaviti umjerena naoblaka, a jutra i prijepodneva bit će mjestimice maglovita.

Više oblaka bit će potkraj srijede i osobito u četvrtak, kada će u gorju biti kiše.

Vjetar uglavnom slab, a tijekom srijede zapuhat će jugozapadnjak, koji će u četvrtak ponegdje biti i vrlo jak. Jutra i dalje poprilično svježa, tek od četvrtka toplija.

Danju će od srijede biti osjetno toplije, a najviša će temperatura zraka biti oko 20 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Trnovec: Općina i Agro udruga zajedno u uređenju poljskih puteva, a planova ima još

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna od najbrojnijih udruga na području općine Trnovec Bartolovečki je Agro udruga koja djeluje od 2012. godine, a njezinih se više od 220 članova bavi prvenstveno zemljoradnjom te očuvanjem okoliša.

Članovi Agro udruge Općine Trnovec Bartolovečki u subotu su održali svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o njihovom radu u proteklih godinu dana te je naglašeno da su bili vrlo aktivni u prikupljanju humanitarne pomoći za stanovništvo stradalo u potresu na Banovini. U tri su navrata organizirali prikupljanje robe, ali i novčane pomoći, a budući da je riječ uglavnom o poljoprivrednicima, prikupili su i značajne količine hrane za životinje te građevinski materijal.

Iako zbog pandemije nije išlo baš sve po planu, Agro udruga uspjela je provesti neke od planiranih aktivnosti.

Jedan od planova je i uređenje prostorije Udruge, a Levak je istaknuo da vjeruje da će se i to uskoro realizirati, budući da je suradnja s Općinom Trnovec Bartolovečki onakva kakva i treba biti.

Iako dužnost obnaša tek nekoliko mjeseci, trnovečka načelnica Verica Vitković već je dobro upoznata s radom Agro udruge za koju kaže da je jedna od najaktivnijih na području općine Trnovec Bartolovečki.

– Odmah kad sam preuzela dužnost načelnice, počela sam aktivniju suradnju s Udrugom, saslušala sam njihove želje i prijedloge, njihove probleme. Prvi nam je zajednički cilj bio sanacija poljskih puteva koji se 20 godina nisu sanirali, čistili ni popravljali na odgovarajući način. U toj akciji sudjeluju zajedno Općina i poljoprivrednici, a Općina je svoj dio dosad odradila, pa smo tako očistili puteve, pošišali grane drveća i učinili sve drugo što je bilo potrebno – istaknula je načelnica dodavši da je upravo osiguran potreban  materija za navoz velikih jaraka, a na subotnjoj je sjednici dogovoreno koji će se poljoprivrednici aktivno uključiti i svojim dobrovoljnim radom doprinijeti da se poljski putevi saniraju i urede.

– Mislim da je ovo jedna hvalevrijedna zajednička akcija kako što jednostavnije i bezbolnije, bez značajnijih financijskih izdataka, dovesti ovu granu u red – dodala je Vitković.

Načelnica je kazala i kako je na skupštinu Agro udruge došla iz još jednog razloga.

– Imamo planirana proračunska sredstva koja nisu dovoljno iskorištena, što znači da negdje postoji problem, odnosno da to možda nisu mjere koje su našim poljoprivrednicima potrebne. Mi smo tu da surađujemo i jedinica lokalne samouprave mora stajati iza svojih poljoprivrednika jer oni su naša snaga. Mi imamo hektara i hektara poljoprivrednog zemljišta koje treba dovesti u red i ona koja se ne obrađuju, a zainteresiranih ljudi ima. Svakako želim istaknuti i da je komasacija dosad bila provedena samo za naselja Zamlaka i Šemovec, a upravo sam dala prijavu kao kandidaturu da smo zainteresirani, naravno uz potporu sredstava Europske unije, da se provede komasacija i na ostalom dijelu poljoprivrednih površina naše općine – zaključila je načelnica Verica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje