Centar za kulturu i informiranje „D. Novak“ raspisao je natječaj za izlaganje u sklopu programa „Ludbreg petkom“ koji će se održavati tijekom 2020. godine.

– „Ludbreg petkom“ je program u sklopu kojeg će se svakog prvog petka u mjesecu održavati razna kulturna događanja. S tim ciljem raspisali smo natječaj vezan uz izložbeni dio programa. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane izlagače da popune prijavnicu za sudjelovanje. Cilj programa je promocija kulturnih aktivnosti kako bi se pokazao njihov značaj i uloga – poručuje ravnatelj Centra za kulturu Branko Dijanošić.

Prijaviti se mogu svi akademski i amaterski umjetnici s područja RH i to samostalno ili u grupi do pet autora.

Prijave se podnose elektroničkim putem ili slanjem poštom, a moraju sadržavati ispunjenu prijavnicu, potpisanu suglasnost o korištenju osobnih podataka, tekst za deplijan izložbe te fotografije radova.

Natječaj traje do 31. prosinca, a rezultati će biti objavljeni 8. siječnja 2020.

– Od pristiglih prijava izabrat će se 12 izlagača i sastaviti godišnji plan izlaganja. Dakle, svakog mjeseca predstavit će se jedan samostalni umjetnik ili jedna skupina od maksimalno pet umjetnika. Prednost kod odabira imat će izlagači s ludbreškog područja – rekla je voditeljica programa Jelena Koprek.

Centar za kulturu Ludbreg izlagačima će osigurati prostor i opremu za izlaganje te pripremu i izradu deplijana, legendi i izložbenih plakata.

Detalji natječaja i obrasci potrebni za prijavu dostupni su ovdje.

Komentari

Komentara