Povežite se s nama

Život i društvo

Rasturili “Piceki”

Objavljeno:

- dana

PROBILI LED

U Bartolovcu je u subotu održana prva Dječja oli0mpijada. Ovo natjecanje organizirala je Udruga “Ulični plesači” i Općina Trnovec Bartolovečki, koja je i financijski sudjelovala u pripremi manifestacije koja je okupila osam ekipa, odnosno 70-ak djevojčica i dječaka iz gotovo svih naselja s područja te općine.

Natjecanje, koje je upriličeno uz Dan Mjesnog odbora Bartolovec, održano je u sedam disciplina: nošenju jaja u žlici, štafetnoj disciplini nošenja loptice na reketu, skakanju u vreći, prenošenju vode u grabilici, hodanju u paru zavezanih nogu, gađanju lopte s mjesta u gol te naposljetku u potezanju užeta. Najboljima su se pokazali plesači iz Bartolovca okupljeni u ekipu “Piceki”. Drugo mjesto osvojila je ekipa sastavljena od mladih vatrogasaca koji su se nazvali “Vatreni”, dok je treća bila ekipa “Šemovec”.

Bila je to prava mala olimpijada, budući da je prije natjecanja održano i službeno otvorenje, odnosno paljenje mini-baklje i mimohod natjecatelja, a prvu Dječju olimpijadu službeno je otvorio zamjenik načelnika Miroslav Mišak. Otvorenje manifestacije upotpunili su i članovi Udruge “Ulični plesači” s dvije plesne točke.

 

Drugo mjesto osvojila je ekipa mladih vatrogasaca “Vatreni”, a treće ekipa “Šemovec”

Sudeći po broju natjecatelja, ali i posjetitelja koje je privuklo događanje na novouređenom dječjem igralištu u Bartolovcu, Dječja olimpijada pun je pogodak.
– Djeca osnovnoškolskog uzrasta zaslužila su imati svoje sportsko natjecanje u kojem mogu pokazati svoju vještinu i spretnost – istaknula je Tanja Solar, predsjednica Udruge “Ulični plesači” te dodala kako se nada da će Dječja olimpijada postati tradicionalna.

To očekuje i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, koji je zahvalio udruzi na organizaciji.
– Jako me veseli da se na ovim novouređenim prostorima dječjeg igrališta odvija prva Dječja olimpijada. Nadamo se da će ovo postati tradicija koja će se uvijek odvijati uz dan Mjesnog odbora i svetkovinu svetog Bartola – rekao je Šamec te dodao da ga raduje i činjenica da djeca u Općini sve više i češće koriste novouređena dječja igrališta poput ovog u Bartolovcu. Nakon  natjecanja uslijedilo je druženje mještana uz glazbu i besplatan gulaš. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Bivši gradonačelnik Varaždina postao predsjednik Uprave JANAF-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nadzorni odbor JANAF-a d.d. donio je 21. listopada odluku o imenovanju mr.sc. Stjepana Adanića za predsjednika Uprave toga Društva na mandat od četiri godine, a temeljem provedenog javnog natječaja.

HDZ-ovac Stjepan Adanić bio je gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. godine.

– Uvjeren sam da smo započeli novo razdoblje za JANAF u kojem ćemo diverzificirati poslovanje prema zelenoj ekonomiji i niskougljičnoj energetskoj tranziciji, osigurati dugoročnu održivost, dokazati nultu stopu toleranciju na korupciju te potvrditi našu ključnu stratešku ulogu u energetskoj opstojnosti Republike Hrvatske – izjavio je predsjednik Uprave Stjepan Adanić povodom imenovanja poručivši kako će zajednički sa članom Uprave Vladislavom Veselicom nastaviti s radom na rastu i razvoju kompanije na dobrobit svih zaposlenika i vlasnika kompanije.

O Stjepanu Adaniću

Mr.sc. Stjepan Adanić rođen je 1959. u Loboru. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine, a na istom je fakultetu završio postdiplomski studij 2012. godine.

Hrvatski je branitelj i ima čin brigadnog generala Hrvatske vojske.

Istaknuo se kao ratni gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. i predsjednik Kriznog štaba 1991., kad je ostvarena jedna od prvih hrvatskih ratnih pobjeda i predaja 32. korpusa JNA. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenovao ga je 1991. pomoćnikom ministra obrane i pročelnikom Vojnog kabineta predsjednika RH. Bio je glavni pregovarač o odlasku JNA iz Zagreba i Republike Hrvatske, a kasnije i glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika, kad je sudjelovao u oslobađanju 2.500 ljudi iz srbijanskih koncentracijskih logora. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelj i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. U JANAF-u d.d. je od 1998. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Koronavirus: Međimurje broji 86 novozaraženih, hospitalizirana su 23 pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, od čega je evidentiran 81 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,6% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljeno je 5 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 35 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 373. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72 637 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana je 1 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje