Povežite se s nama

Život i društvo

Ratni put policajaca u filmu “Rode visoko lete”

Objavljeno:

- dana

FILM

Udruga specijalne jedinice policije Roda iz Varaždina i ekipa VTV Televizije iz Varaždina ovih dana završavaju projekt Rode visoko lete.

Riječ je o dokumentarnom filmu koji opisuje ratni put pripadnika specijalne jedinice policije PU varaždinske koju su tijekom Domovinskog rata sačinjavali policajci uglavnom s međimurskog i varaždinskog područja, koja je pod ratnim nazivom Rode sudjelovala u najtežim i najvažnijim operacijama tijekom ratnih zbivanja.
Pripadnici Roda borili su se i branili Hrvatsku diljem Hrvatske i dali su ogroman doprinos obrani suvereniteta i uspostavi hrvatske države. Za te su ciljeve dali i svoje živote. Posebno su veliki doprinos dali varaždinski i međimurski policajci specijalci dali u Varaždinskim danima rata, u pokušajima da se odblokira Vukovar, u borbama na Velebitu u ekstreminim vremenskim uvjetima te potom u operacijama Bljesak i Oluja. Film govori o svim tim detaljima ratnog puta, a svoja sjećanja iznose zapovjednici i pripadnici postrojbe.

 

Varaždinski i međimurski policajci dali su ogroman doprinos obrani Hrvatske

Glavni autor projekta je novinar Vlado Premuž, koordinatori i producenti su bili Goran Mihalić i Marijan Varović, a vrlo su važne zadaće u realizaciji odradili režiser i glavni snimatelj Zlatko Pocedulić, snimatelj Marko Levanić, tonski snimatelj Zlatko Ožeg te montažer Tomislav Možanić. Prvi dio dokumentarnog filma već je prikazan u programu VTV Televizije 8. siječnja, a drugi dio na programu je ovog četvrtka, 15. siječnja, u 21 sati.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Život i društvo

MK Sjeverozapad poziva na subotnji blagoslov motora i moto susret

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

MK Sjeverozapad organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret je na rasporedu u subotu, 27. travnja, a početak je u 13 sati. Blagoslov motora je u 15 sati kod crkve u Petrijancu.

Druženje će se održati na prostoru LD Fazan, u Optujskoj ulici u Varaždinu.

– I ove godine planiramo kao i prethodnih…. blagoslov motora nakon kojeg slijedi moto susret. Besplatan grah i live rock. Prihod ide u humanitarne svrhe. Organiziran je kamp za šatore i grijani prostor za spavanje – poručili su iz MK Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje