Povežite se s nama

Život i društvo

Ratni put policajaca u filmu “Rode visoko lete”

Objavljeno:

- dana

FILM

Udruga specijalne jedinice policije Roda iz Varaždina i ekipa VTV Televizije iz Varaždina ovih dana završavaju projekt Rode visoko lete.

Riječ je o dokumentarnom filmu koji opisuje ratni put pripadnika specijalne jedinice policije PU varaždinske koju su tijekom Domovinskog rata sačinjavali policajci uglavnom s međimurskog i varaždinskog područja, koja je pod ratnim nazivom Rode sudjelovala u najtežim i najvažnijim operacijama tijekom ratnih zbivanja.
Pripadnici Roda borili su se i branili Hrvatsku diljem Hrvatske i dali su ogroman doprinos obrani suvereniteta i uspostavi hrvatske države. Za te su ciljeve dali i svoje živote. Posebno su veliki doprinos dali varaždinski i međimurski policajci specijalci dali u Varaždinskim danima rata, u pokušajima da se odblokira Vukovar, u borbama na Velebitu u ekstreminim vremenskim uvjetima te potom u operacijama Bljesak i Oluja. Film govori o svim tim detaljima ratnog puta, a svoja sjećanja iznose zapovjednici i pripadnici postrojbe.

 

Varaždinski i međimurski policajci dali su ogroman doprinos obrani Hrvatske

Glavni autor projekta je novinar Vlado Premuž, koordinatori i producenti su bili Goran Mihalić i Marijan Varović, a vrlo su važne zadaće u realizaciji odradili režiser i glavni snimatelj Zlatko Pocedulić, snimatelj Marko Levanić, tonski snimatelj Zlatko Ožeg te montažer Tomislav Možanić. Prvi dio dokumentarnog filma već je prikazan u programu VTV Televizije 8. siječnja, a drugi dio na programu je ovog četvrtka, 15. siječnja, u 21 sati.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!